Поділитись:

Путін втрачає геополітичний вплив через війну в Україні, – ISW

Вівторок, 13 грудня 2022, 09:13

Російський диктатор Володимир Путін продовжує витрачати великі гроші з бюджету своєї країни на війну проти України, через що він буде змушений припинити фінансування інших міжнародних та внутрішніх кампаній.

Про це інформують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), – пише ТСН.

У повідомленні вказується, що росія перекидає своє обладнання та персонал з інших напрямків. Зокрема, рф виводить свої війська з Сирії та Нагірного Карабаху. Москва може відмовитись від своїх міжнародних кампаній задля продовження війни проти України. 

Разом з тим, зі слів експертів, російський диктатор не збирається відмовлятись від своїх геополітичних ініціатив у короткостроковій перспективі, через що скоро може зіткнутись з серйозними фінансовими труднощами. Аналітики припускають, що путін не зможе збалансувати витрати на війну в Україні та інші геополітичні проекти.

Нещодавно путін намагався відновити свій вплив в Азії, запропонувавши створити новий тристоронній союз з Узбекистаном та Казахстаном.

Ініціатива путіна виділити $95 млн на розвиток російських шкіл у Таджикистані викликала критику зі сторони деяких російських військових блогерів, які поскаржились на те, що військові на полі бою залишаються без будь-якої допомоги, поки Кремль витрачає гроші на школи.

Військкори вважають, що Кремль неефективно використовує свою м'яку силу в Таджикистані, що ще більше ставить під сумнів необхідність таких витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів