Поділитись:

Чехія працевлаштує тисячі українських фахівців для нарощування виробництва зброї

Понеділок, 12 грудня 2022, 17:06
Чехія працевлаштує тисячі українських фахівців для нарощування виробництва зброї

Найближчими місяцями Чехія прийме на роботу тисячі фахівців з України у свою збройну промисловість завдяки угоді, укладеній між прем'єр-міністром Чехії Петером Фіалою та президентом України Володимиром Зеленським під час їхньої зустрічі у жовтні.

Про це розповів заступник міністра оборони Чехії Томаш Копечний, повідомляє «Європейська правда»

За його словами, у Чехії просто не вистачає працівників з досвідом роботи у збройовій промисловості, тому кваліфіковані українські робітники та інженери стануть величезним благом для країни.

«Крім чисто ідеологічних заперечень, я не бачу жодного аргументу проти цього кроку – він не забирає робочих місць у чеського населення, тому що людей, які можуть виконувати цю роботу, тут просто немає. Це високоспеціалізовані галузі, в яких українська оборонна промисловість має десятирічний досвід, і в яких вона перевершує інших», – сказав він.

Приїзд українських фахівців має значно збільшити чеське виробництво зброї для України, і Чехія має намір розпочати його серійне виробництво наступного року.

 Ця ініціатива фінансуватиметься партнерами Чехії з НАТО. Тому, за словами Томаша Копечного, державі це нічого не коштуватиме.

«Навпаки, це значно збільшить надходження до державного бюджету. Принадність у тому, що фінансуватиме його не чеська сторона, а іноземні інвестори, і від цього чеська економіка та чеський народ стануть багатшими. І те, що наші союзники оплачуватимуть цей рахунок, є абсолютно неймовірною, справді історичною можливістю», - зазначив він.

Нагадаємо: Словаччина планує передати Україні свої винищувачі МіГ-29, приготування для цього можуть початися найближчими тижнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів