Поділитись:

Працюють 24/7: на Волині дорожники борються з наслідками негоди (фото)

Понеділок, 12 грудня 2022, 13:20

Через значні снігові опади, мокрий сніг та дощ на Волині дорожники займаються очисткою автошляхів у режимі 24/7.

Про це у понеділок, 12 грудня, повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

«Третю добу ведемо боротьбу з негодою
Доволі напруженими видались минулі вихідні для волинських дорожників: значні снігові опади, мокрий сніг та дощ, що мали місце упродовж останніх двох діб у різних частинах області «тримали в тонусі» щонайменше сотню працівників шляхових підприємств.
Із початку негоди працюємо в режимі 24/7: обробляємо автодороги протиожеледними матеріалами, розчищаємо сніг з проїзної частини, узбіч, посадкових майданчиків, прибираємо повалені дерева, і так по колу», – йдеться у дописі..

Для забезпечення безпечного проїзду задіювалось до 53 одиниць дорожньої спецтехніки підрядних підприємств.  

За словами дорожників, проїзд автошляхами державного значення був забезпечений. Спецтехніка та дорожні бригади продовжують роботу.

Зокрема, працюють на автошляху М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) на під’їзді до пункту  пропуску «Ягодин» – «Дорогуськ». Через скупчення вантажного автотранспорту, що стоїть обабіч дороги подекуди у два ряди, на цьому відтинку дороги виникають проблеми зі своєчасною обробкою дорожнього покриття протиожеледними матеріалами та його розчищенням від снігу. Дорожники закликають водіїв вантажівок не створювати перепон для роботи та загрози для безпечного проїзду інших учасників дорожнього руху.

За інформацією синоптиків сьогодні на території Волині ще сніжитиме, тож закликаємо водіїв бути вкрай обачними, неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, не залишати на узбіччях свої транспортні засоби та надавати перевагу в русі снігоприбиральній техніці. 

Негоду можна перечекати на майданчиках для відстою великогабаритного та іншого транспорту:

Якщо є можливість відкласти поїздку – зробіть це до покращення погодних умов.

Зберігається загроза повалення на дороги дерев та ліній електропередач через налипання на них мокрого снігу, будьте уважними. Служба автомобільних доріг у Волинській області готує звернення в обласне управління лісового господарства  з проханням провести вирубку аварійних та високих дерев у придорожній смузі.

Нагадуємо телефон єдиного контакт-центру Укравтодору, де цілодобово можна отримати інформацію про стан проїзду автошляхами державного значення та звернутися по допомогу: +38 067 400 60 80.

Звертаємо увагу учасників дорожнього руху, що зимове експлуатаційне утримання проводять у режимі економії, під час воєнного стану перевага надається міжнародним коридорам, шляхам перевезення зброї, гуманітарної допомоги та евакуації населення. Пріоритетні маршрути узгоджуються з обласною військовою адміністрацією.

Користувачів доріг територіального значення просять з розумінням поставитися до ситуації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів