Поділитись:

Генсек НАТО побоюється, що війна в Україні може перерости у велику війну між НАТО й росією

Субота, 10 грудня 2022, 09:55
Генсек НАТО побоюється, що війна в Україні може перерости у велику війну між НАТО й росією

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що побоюється можливості розширення війни в Україні до «великої війни між НАТО й Росією», але вважає, що цього вдасться уникнути.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», Столтенберг сказав в інтерв’ю NRK.

«Я побоююсь, що війна в Україні вийде з-під контролю й переросте у велику війну між НАТО й росією. Але я впевнений, що нам вдасться цього уникнути», – сказав він, зазначивши, що Альянс посилив присутність на східному флангу.

На думку генсека НАТО, путін не може сумніватися в готовності Альянсу захищати своїх членів: «Найважливіше завдання НАТО – запобігти повномасштабній війні в Європі, й саме над цим ми працюємо кожен день».

Столтенберг вважає, що путін прорахувався, вирішивши здійснити вторгнення в Україну.

«Я не думаю, що йому вдасться зламати Україну. Навпаки – він мобілізує ще більше підтримки для України», – констатував він.

Водночас генсек Альянсу застеріг, що не варто недооцінювати небезпеку ситуації, в якій перебуває світ.

«Ми постали перед випробуванням того, чи може свобода дати відсіч авторитарному режиму. Розумію тих, хто вважає, що ціни на їжу й електрику надто високі. Це – болюча ціна, яку платимо ми в Європі. Але якщо путін переможе Україну й поставить під загрозу нашу свободу, нам доведеться заплатити ціну набагато вищу», – наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
07:20
10 квітня 2024
06 квітня 2024
03 квітня 2024
22 березня 2024