Поділитись:

В армії Білорусі може статися розкол через спроби рф втягнути її у війну проти України, – ISW

Четвер, 08 грудня 2022, 12:47

Спроби росії змусити Білорусь приєднатися до війни в Україні можуть спричинити внутрішні тертя в армії республіки.

Як зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни, це підтверджує й український Генштаб, пише УНІАН.

Зокрема, 7 грудня ГШ ЗСУ повідомив про зростання невдоволення діяльністю білоруського військово-політичного керівництва через загрозу вступу Білорусі у війну в Україні серед військовослужбовців білоруської прикордонної служби та збройних сил.

Раніше аналітики ISW припускали, що російський міністр оборони сергій шойгу літав у Білорусь на зустріч з олександром лукашенком і міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним, щоб продовжити тиск на Білорусь та змусити її підтримати наступальну кампанію росії в Україні. Водночас білоруські чиновники, зокрема лукашенко та Хренін, використовували риторику для підтримки поточної російської інформаційної операції, спрямованої на закріплення українських сил на білорусько-українському кордоні з загрозою вступу Білорусі у війну.

«Російський тиск і участь білоруських офіційних осіб у триваючій російській інформаційній операції можуть викликати занепокоєння серед білоруських військових. ISW продовжує оцінювати, що Білорусь навряд чи вступить у війну в Україні через внутрішні фактори, які стримують готовність Лукашенка це зробити», – йдеться у звіті.

Нагадаємо: у Білорусі хочуть запровадити смертну кару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів