Поділитись:

У Луцьку обговорили бюджет на 2023 рік (відео)

Четвер, 08 грудня 2022, 18:58
У Луцьку обговорили бюджет на 2023 рік (відео)

У Луцькій міській раді обговорили бюджет громади на 2023 рік. Згідно з плановими видатками, пропонують ухвалити бюджет у розмірі 2 млрд 668 млн гривень.

У проєкті рішення йдеться, що доходи бюджету Луцької міської територіальної громади пропонують встановити 2 млрд 694 млн грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету громади – 2 млрд 611 млн грн, доходи спеціального фонду бюджету громади – 82 млн 602 тисячі грн.

Видатки бюджету Луцької міської територіальної громади визначили у сумі 2 млрд 669 млн грн, у тому числі видатки загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 2 млрд 238 млн грн, видатки спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 430 млн 224 тисячі 100 грн.

Повернення кредитів до бюджету Луцької міської територіальної громади має складати 60 млн грн.

Надання кредитів з бюджету Луцької міської територіальної громади – у сумі 60 млн грн.

Резервний фонд бюджету Луцької міської територіальної громади пропонують прийняти у розмірі 14 млн 200 тисяч грн.

На реалізацію місцевих програм планують витратити 1 млрд грн. 

У Луцьку обговорили бюджет на 2023 рік (відео) 

Депутати Луцької міської ради від «Громадянського руху «Свідомі» Михайло Наход та Алла Надточій запропонували деякі зміни.

Зокрема, Алла Надточій наголосила, що у луцькій громаді вкрай потрібен ще один реабілітаційний центр, адже існуючий вже переповнений, а кількість поранених військових постійно збільшується.

«Ми бачимо, скільки хлопців воює, скільки є поранених. Коли військові повернуться з фронту, їм потрібна буде реабілітація. Тому ми вже повинні подбати про те, щоб у луцькій громаді запрацював ще один реабілітаційний центр, можливо, відділення чи філія. Ми розуміємо, що існуючий реабілітаційний центр уже переповнений. Ми повинні працювати на випередження. Щоб до повернення наших захисників тут все було налагоджено. Тож пропоную передбачити кошти на розширення реабілітаційних центрів», – зауважила депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій
 

Заступниця луцького міського голови Ірина Чебелюк відповіла, що у міськраді вивчають це питання.

«Зараз ми переймаємо досвід міжнародних реабілітаційних центрів, вивчаємо запити людей, які до цього користувалися послугами реабілітаційних центрів. Але маємо враховувати, що у луцькій громаді  не одна медична установа. Відповідно пакети реабілітаційних послуг у нас будуть підписані не в одній медичній установі», – запевнила вона.

У Луцьку обговорили бюджет на 2023 рік (відео) 

Також Ірина Чебелюк додала, що у наявному центрі реабілітації здійснили ряд модернізацій.

Окрім того, депутат Михайло Наход звернув увагу на важливість програми термомодернізації багатоповерхівок. На його думку, щоб дати стимул ОСББ швидше утеплити свої будинки, потрібно виділити на програму вдвічі більше коштів.

«Програма ще продовжується на наступний рік. У програмі вже закладено 30 мільйонів. Заходи з термомодернізації є дуже важливими у той час, коли ми маємо проблеми з опаленням, газопостачанням, електрикою. Щоб дати стимул ОСББ швидше утеплювати свої будинки, я пропонував би на наступний рік вдвічі збільшити кошти на цю програму. Не 5 мільйонів, а за можливості 10 мільйонів», – сказав він.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Ірина Чебелюк зауважила, що бюджет формували з урахуванням прогнозованих доходів. Тому у міській раді переконані, що краще вносити зміни у бюджет потім, якщо будуть залишки коштів.

Нагадаємо: у Луцьку голови багатьох ОСББ нарікають на проблеми з фінансуванням за програмою термомодернізації багатоповерхівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
15 квітня 2024
19:01
12 квітня 2024
07 квітня 2024
30 березня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
15 березня 2024
08:30