Поділитись:

«Владі треба бути сьогодні не терапевтами, а хірургами», – Митрополит Михаїл про заборону УПЦ МП

Вівторок, 06 грудня 2022, 21:50
«Владі треба бути сьогодні не терапевтами, а хірургами», – Митрополит Михаїл про заборону УПЦ МП

Від початку повномасштабної війни в українському суспільстві неодноразово виникала дискусія з приводу заборони діяльності московського патріархату. Деякі священнослужителі цих храмів закликали молитись за росію, а також розповсюджували пропаганду, що виявили під час обшуків на об‘єктах УПЦ МП. Рада національної безпеки та оборони доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроект щодо заборони на території України діяльності підконтрольних росії релігійних організацій.

Про ставлення до пропаганди у церквах та можливу заборону УПЦ МП у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV розповів Митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Владика зазначив, що зловживанням великою довірою до церкви користуються недруги України.

«Вдягнувши рясу, не будучи священнослужителями, бо не може священнослужитель вчиняти зло, чи стояти на дорозі неправди, якщо він це вже робить – він не священнослужитель. Це вовк в овечій шкірі», – каже митрополит.

Митрополит додав, що Христос вчить про любов, а не ненависть, а спільноти, що вчать іншому це не церковна спільнота, а політична організація, яка вдягнула на себе маску християнина. Владика Михаїл переконаний, що всіх, кого впіймали на такій позиції варто відправляти на депортацію та в обмінний фонд.

«Це нетолерантність держави, нетолерантність держави залишаючи їх в країні. Вони не можуть бути в Україні! Ми можемо проявити одну толерантність – не вбивши їх виселити. Якщо держава буде тут м‘ягкотіла то ми будемо мати велику рану у майбутньому житті нашої української спільноти», – зауважив він.

Щодо можливої заборони діяльності УПЦ МП Владика Михаїл відповів: «Я вважаю, що владі треба бути сьогодні не терапевтами, а хірургами. Давно вже це орган, який терапевтичним способом не лікується, він – вирізається. Ми лікували і пробували лікувати з 91 року – не получалося лікування, ми пробували інтенсивніше лікувати з 14 року, 2014 року – не помогло, ми пробували лікувати у 2018 роком – не допомогло. Сьогодні тільки хіріругія!»

Детальніше у відео:

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів