Президент нагородив захисницю «Азовсталі» Пташку орденом «За мужність»

Субота, 03 грудня 2022, 09:43

Парамедикиня Катерина Поліщук з позивним «Пташка» отримала нагороду від президента, яку присвячує полеглим побратимам.

Про це захисниця Маріуполя повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з українськими захисниками й захисницями, які були звільнені з російського полону, та вручив державні нагороди.

Так, у п'ятницю, 2 грудня, Катерина Поліщук отримала орден ІІІ ступеня «За мужність». 

«Нагороду я присвячую моїм полеглим побратимам, які навчили мене мужності. Багато емоцій про цю нагороду, але… я вдячна і наполегливо працюватиму далі», – написала Пташка.

 

Також вона висловила свою думку щодо президента Володимира Зеленського та заявила, що підтримує його усім серцем.

«Поважаю та всім серцем підтримую Президента, і переглянула про нього думку з початком повномасштабного вторгнення. Це справжній лідер та керівник. Не всі рішення зрозумілі широкому загалу, проте шлях до перемоги стрімкий і наполегливий. Це надлюдська відповідальність і титанічна праця. Критикувати й поливати брудом можуть лише люди, які близько не уявляють масштаби його відповідальності і не спроможні відповісти навіть за себе і свої дії», – йдеться у дописі.

Пташка додала: «У цих очах втома, подяка, мужність і вірність. Він зробив свій вибір. І я пишаюся жити і боротися з ним. Хто б що не казав».

Нагадаємо: Україна у середу, 21 вересня, повернула з російського полону кількох захисників Маріуполя, серед яких була парамедикиня Катерина Поліщук «Пташка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ