Поділитись:

Пластикові труби для водопроводу*

П'ятниця, 02 грудня 2022, 09:38
Пластикові труби для водопроводу*

Від якості труб залежить надійність водопроводу. Традиційно використовувалися металеві труби: сталеві чи мідні. Однак вони мають високу ціну та вимагають виконання складного монтажу зі зварювальними роботами. Тому на зміну металевій трубі прийшла труба ПВХ. Вона зручна в транспортуванні, проста в установці, має легку вагу та прийнятну ціну.

Труби ПВХ виготовлені зі спеціального пластику – полівінілхлориду, та мають такі переваги:

  • Термін служби 50 років.

  • Не горять, робоча t становить до +60 °С.

  • Витримують високий тиск, вплив хімічних кислот, лугів та ультрафіолетових променів.

  • Не схильні до корозії.

  • Не впливають на фізико-хімічні властивості рідин, які вони перекачують.

Завдяки таким характеристикам, пластикові труби широко поширені для створення трубопроводу в житлових приміщеннях, на виробництві, басейнах, фонтанах та аквапарках.

Види пластикових труб для водопроводу

Залежно від того, на якій ділянці водопроводу виконується монтаж, розрізняють:

  • Труби ПВХ із розтрубом

  • Труби ПВХ без розтруба

  • Гнучкі труби ПВХ

Розтруб на кінці труби – це розширення, за допомогою якого вона з’єднується із прямим кінцем іншої труби. Для міцнішої фіксації використовується клей. Пластикові труби без розтруба використовуються на коротких ділянках водопроводу. Прямі напірні труби з’єднуються муфтами та клеєм.

Гнучкі труби ПВХ мають прямі кінці та використовуються для створення трубопроводу на кутах та ділянках з поворотами та важкодоступними місцями. Установка гнучких труб не потребує застосування додаткових фіксувальних елементів: кутів та відводів. При монтажі гнучких труб використовуються фітинги та клей.

Які пластикові труби купити?

Труби ПВХ також діляться за типом з’єднання:

  • З ущільнювальним кільцем

  • За допомогою клею

Віддайте перевагу напірним трубам ПВХ, які фіксуються клеєм. Така фіксація є більш надійною та герметичною, ніж з’єднання ущільнювальними кільцями. Від якості клею залежить міцність склеювання пластикових труб, тому обирайте клей перевірених брендів, наприклад, Bailey. Так ви забезпечите трубопроводу стовідсоткову герметизацію.

Перед склеюванням очистьте напірні труби та фітинги спеціальним праймером Bailey, який покращує зчеплення та запобігає утворенню конденсату.

Ми рекомендуємо обирати сертифіковану продукцію відомих виробників, якість якої перевірена часом. Наприклад, італійський бренд Lareter подає пластикові труби з діаметрами від 20 до 160 мм, що витримують тиск до 20 бар. Труби Lareter ідеально підходять для перекачування агресивних рідин та проведення гарячого водопостачання у системах опалення.

Якщо вам потрібно стежити за станом рідини, що перекачується, використовуйте прозору трубу. Також зарекомендували свою продукцію та високу якість виробники Aquaviva та Era.

В асортименті гнучких труб бренду Aquaviva подані варіанти діаметром від 20 до 110 мм. Труби витримують тиск до 10 бар, тому є ідеальним рішенням для роботи зі стисненим повітрям. Гнучкість та стійкість до появи тріщин та розривів дозволяє використовувати гнучкі труби Aquaviva для водопроводу будь-якої складності та призначення.

Ви зможете легко та швидко встановити пластикові труби без зайвого клопоту та за доступною ціною, а також отримаєте міцний та надійний водопровід на довгі роки.

Надрукувати
мітки:
коментарів