Поділитись:

ЄС додатково виділить мільйон євро на розмінування території України

Четвер, 01 грудня 2022, 15:49

Європейський Союз виділить мільйон євро на розмінування українських територій.

Про це на пресконференції  у Лодзі в межах дводенного засідання Ради міністрів ОБСЄ заявив високий представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, -  пише  Укрінформ.

«На цій зустрічі ми представимо пропозицію підтримки Україні та ОБСЄ. Я повідомлю про виділення додаткового 1 млн євро на проведення операцій з розмінування в Україні в межах ОБСЄ», – поінформував Боррель перед початком засідання.

У польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Очікується, що питання триваючої загарбницької війни рф проти України буде в центрі уваги зустрічі міністрів закордонних справ.

За даними МЗС Польщі, участь у зустрічі підтвердили кількадесят міністрів. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На рівні постійного представника буде представлена і білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
20:57
14:09