Поділитись:

Бундестаг визнав Голодомор геноцидом українського народу

Четвер, 01 грудня 2022, 06:30
Німецький Бундестаг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Резолюція була прийнята більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук.

Проголосували «за» 4 фракції. Ліві і Альтернатива для Німеччини утрималися.

Президент України Володимир Зеленський у Твіттері подякував депутатам Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина за історичне рішення щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

"Німеччина визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом. Дякую за це історичне рішення депутатам Бундестагу. Правда завжди перемагає", – зазначив Зеленський.

Подякував за це рішення депутатам Бундестагу також керівник Офісу Президента Андрій Єрмак

"Голодомор 1932-1933 років був геноцидом. Дякую Бундестагу – це історична справедливість, яку визнає світ. Націю, яка є відповідальною за злочин, ми теж знаємо", – підкреслив він.

Також на рішення Бундестагу в Телеграмі відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Визнання Голодомору геноцидом - це настання історичної справедливості та засвідчення наслідків злочинів. Сьогодні це надважливо в умовах нової геноцидальної війни в Європі", - наголосив Ткаченко.

За його словами, спільні зусилля всіх українців в цьому напрямку дають свої плоди. Він також мав багато розмов з німецькими міністрами та депутатами з цього приводу.

"Від голоду та репресій постраждала вся Україна, а не лише її зерновиробничі регіони. З сьогоднішньої точки зору, історико-політична класифікація як геноцид очевидна. Німецький Бундестаг поділяє таку класифікацію", – процитував Ткаченко текст резолюції.

Нагадаємо, проєкт під назвою «Голодомор в Україні: Згадка – Пам’ять – Застереження» подали спільно фракції урядової коаліції – Соціал-демократична, «Зелена» та Вільна демократична, а також найбільша опозиційна фракція – ХДС/ХСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 

Надрукувати
мітки:
коментарів