Поділитись:

Військовий експерт про нові цілі ракетних обстрілів (відео)

Вівторок, 29 листопада 2022, 22:10
Військовий експерт про нові цілі ракетних обстрілів (відео)

З 10 жовтня росія активізувала ракетні обстріли по Україні. Протягом останніх місяців енергетична інфраструктура нашої країни зазнала декількох масованих ракетних атак, в результаті більшість українців залишались без електрики, води та опалення на тривалий період. Росія хоче таким чином спричинити гуманітарну кризу в Україні. Проте країна-терорист може вдатись і до ракетних атак на інші інфраструктурні об’єкти України.

Про загрози нових атак у новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Експерт зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення ціллю ракетних атак в основному були цивільні об’єкти наших міст (97%).

«Я думаю, навряд чи вони будуть змінювати тактику і підходи до своїх обстрілів. Вони і далі будуть обирати і намагатися пошкодити наші інфраструктурні об’єкти: енергетичні, об’єкти паливного комплексу, теплопостачання, того, що на передодні зими та зимою особливо важливо», – вважає Мусієнко.

Військовий аналітик зазначив, що від 10 жовтня Україною та партнерами ведеться робота аби збільшити та покращити можливості систем ППО для ефективнішого захисту неба над нашими містами.

Зокрема, якщо брати статистику, то 10 жовтня, коли вівся обстріл як ракетами так і дронами-шахедами, українським силам ППО вдалося збити приблизно 55% цілей. 23 листопада, коли відбувся черговий масований ракетний обстріл, силам ППО вже вдалось збити 76% повітряних цілей. Тому наразі Україні важливо заручитись більшою підтримкою від західних партнерів і отримати більшу кількість комплексів ППО.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів