Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 28 листопада

Понеділок, 28 листопада 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 28 листопада:

Про те, що морпіх, який боронив Зміїний, повернувся на Волинь

 

Волинський військовий Юрій Кузмінський, який боронив острів Зміїний, повернувся з полону додому.

Про це у соцмережах повідомили родичі військового.

«Рідні Юрія Кузьмінського, захисника Зміїного, який з 24 лютого перебував у полоні, зустрілися  Попереду - реабілітація після важкого періоду неволі. Юра пережив нелегкі часи та нелюдське поводження, але головне - він на рідній землі та усміхається І уже обирає собі нову військову форму, бо хоче повернутися на службу. Наші сильні та незламні Герої!», – йдеться в повідомленні.

Про те, що в приміщенні Луцької РВА запрацював «Пункт Незламності»

 

У Луцьку в приміщені районної військової адміністрації обладнали «Пункт Незламності», де одночасно може розміститися 50 осіб.

Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

«Приміщення опалюється автономно (твердопаливний котел), наявний генератор потужністю до 10 кВт, а також є «Starlink» для альтернативного джерела зв’язку. До того, передбачили також запас харчів та води», – написав Юрій Погуляйко.

Як зазначив начальник Луцької РВА Анатолій Костик, Пункт Незламності буде доступний цілодобово, адже постійно чергуватимуть відповідальні люди.

 

 

 

Про те, хто платитиме за воду, якщо брати її у сусідів

 

Після масованих ракетних атак ворога по об'єктах критичної інфраструктури все частіше у Луцьку трапляються перебої з водопостачанням. Тиску у мережі замало для того, щоб постачати воду на верхні поверхи багатоквартирних будинків. 

На цьому фоні міська рада закликала мешканців просити воду у сусідів з нижніх поверхів, або облаштувати в підвалах крани для водозабору. 

Під час комісії з питань ЖКГ депутатка Луцькради Валентина Малютіна поцікавилася, хто і як має платити за воду, яку мешканці верхніх поверхів багатоквартирних будинків братимуть від своїх сусідів знизу, або в підвалі. 

«Ця вода, яку людина набрала в підвалі чи у сусіда, все одно рахується по загальнобудинковому лічильнику. Хто за неї заплатить? Якщо розкидати по всіх, то людина, яка живе на першому поверсі, заплатить за воду, яку спожила сама, і ще за розподілений небаланс, а людина, яка живе на дев'ятому, матиме на лічильниках нулі», – каже депутатка. 

Очільник комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк пояснив, що така ситуація не буде постійно, а тому важливо не перебільшувати її наслідки у платіжках. Він наголосив, що сусідам варто іти назустріч одне одному, і вміти домовлятися у нових непростих реаліях. 

«Будівля належить людям, і саме вони мають розбиратися», – каже він.

Нагадаємо, у міськраді пояснили, чому у Луцьку не відновлять роботу колонок для забору води. Крім того, депутат міської ради від фракції «Громадянський Рух «Свідомі» Андрій Лучик запропонував владі частково відшкодовувати вартість встановлення водозабірних колонок у дворах багатоквартирних будинків.

Про те, чи треба прикрашати ялинки у центрі Луцька цьогоріч

 

Чим ближче до новорічно-різдвяних свят, тим частіше виникають дискусії про те, чи потрібно цього року прикрашати головне ялинкове тріо Луцька – багато людей вважає, що під час війни це не на часі, інші ж переконані: не можна дозволити ворогу вкрасти атмосферу свята.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вийшли на вулиці міста й запитали в людей, що вони думають з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів