Поділитись:

Кожен день сльози на очах: волинські медики повернулись з деокупованих сіл Херсонщині

Неділя, 27 листопада 2022, 19:15
Кожен день сльози на очах: волинські медики повернулись з деокупованих сіл Херсонщині

фото Суспільного

Зі звільненої Херсонщини на Волинь повернулись водій, двоє фельдшерів та лікар з волинського центру екстреної меддопомоги і медицини катастроф, які впродовж 10 днів надавали медичну допомогу населенню у деокупованих 19 селах.

Про  це пише Суспільне.

З десятиденного відрядження на Волинь повернувся лікар Анатолій Калинюк, фельдшери Сергій Проць, Олександр Гережун та водій Ярослав Власюк. Волинська бригада медиків третя в Україні, після медиків з Черкас та Києва, яка вирушила працювати на деокуповані території.

«Пацієнтів приймали здебільшого у швидкій, бо амбулаторії і ФАПи там – зруйновані», – говорить лікар Анатолій Калинюк.

«Кожен день роботи – це були сльози на очах. Для людей з Херсонщини ми були, як ковток щастя. А ще коли вони дізнавалися, що ми з Луцька, що ми приїхали за тисячу кілометрів, щоб надати їм медичну допомогу — це було незабутньо», – говорить лікар.

Лікар Анатолій КалинюкЛікар Анатолій Калинюк
 

Волинські лікарі працювали у 19 деокупованих селах Херснощини. У 10-ти денне відрядження зголосилися їхати самостійно, з доброї волі, – говорить водій швидкої Ярослав Власюк, – бо розуміли, що українцям треба допомога.

Водій Ярослав ВласюкВодій Ярослав Власюк
 

«Постріли ми чули там, але люди казали: не звертайте уваги, – це свої танки. Якщо почуємо вибухи чи що ракета летить, – то швидше лягати», – розповідає про роботу на деокупованій Херсонщині фельдшер Олександр Гережун.

Фельдшер Олександр ГережунФельдшер Олександр Гережун
 

Зі слів фельдшера Сергія Проця, найважчим був стан людей з гіпертонічними хворобами і цукровим діабетом, які в окупації не мали доступу до ліків і медичної допомоги. Додає: людям, які вийшли з підвалів робили кардіограми, надавали необхідні медикаменти, міряли рівень глюкози у крові.

Фельдшер Сергій ПроцьФельдшер Сергій Проць
 

За десять днів допомогу волинських медиків отримали 270 людей з деокупованих територій Херсонщини. Людям, що потребували роздали ліки, яких вистачить на півтора-два місяці, — розповів меддиректор обласного центру екстреної меддопомоги і медицини катастроф, лікар Анатолій Калинюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024