Поділитись:

У Луцькраді пропонують змінити формат роботи КП "Парки та сквери"

Четвер, 05 січня 2017, 14:14
У Луцькраді пропонують змінити формат роботи КП «Парки та сквери»

На діяльність КП "Парки та сквери" передбачено в бюджеті 2 мільйони гривень на зарплати та закупівлю матеріальних засобів.

Три комунальні підприємства міста – дотаційні. Про це сказав депутат Павло Данильчук 5 січня під час засідання "бюджетної" комісії.

Зі слів депутата, якщо дотації для підприємств ДКП "Луцьктепло" та КП "Луцькводоканал" є обгрунтованими, то дотації для КП "Парки та сквери", яке є в місті монополістом з озеленення, для нього залишаються незрозумілими.

"На сьогодні вони не можуть ефективно виконувати роботи, бо вони є монополістом в озелененні, й ми знову будемо виділяти кошти. Чи не розглядався варіант змінити формат рботи підприємства?" – спитав Павло Данильчук.

Заступник міського глоови Луцька Юрій Моклиця зауважив, що КП виконує соціальну роботу, а 2 мільйони гривень для підприємства виділяють саме для зарплат працівників і матеріальних засобів. Як повідомив Моклиця, рішенням про виділення коштів КП повернуть до його основного завдання – утримувати парки міста.

До того ж Юрій Моклиця зауважив, що стаття бюджету "озеленення" деталізована на послуги: утримання квітників, газонів, обрізка дерев та інше.

Він додав, що поки намагатимуться поєднувати перелічені послуги, хоча в майбутньому певні функції, які виконують "Парки і сквери" можна було б віддати іншим суб'єктам шляхом проведення тендерів.

Надрукувати
мітки:
коментарів