Поділитись:

Чи справді реклама "Sport Life" у Луцьку нечесна?

Четвер, 05 січня 2017, 16:00

Скарга лучанки на те, що клуб "Sport Life" використовує нечесну рекламу, викликала жваве обговорення. Хтось погоджувався і заявляв, що в компанії і справді дивний маркетинг, а дехто ставав на захист спортклубу.

Нагадаємо: Влада Кулик побачила у місті рекламу, у якій пропонували позайматися у фітнес-клубі за 100 гривень в місяць. Однак коли Влада запитала в адміністрації про деталі, то виявилося, що такої акції у "Sport Life" немає.

У Волинському обласному теруправлінні Антимонопольного комітету України повідомили, що з такою скаргою до них не зверталися. Щоправда, антимонопольники раніше вивчали один носій реклами "Sport Life" і порушень не знайшли.

"Недобросовісна реклама – це стаття 15-1 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції". Якщо коротко роз'яснити – то це повідомлення в рекламі неправдивих, неповних або неточних відомостей", – зазначили в АМКУ Волині.

Як пояснили антимонопольники, реклама "Sport Life" може містити ознаки порушення, якщо в білборді вказано, що абонемент коштує 100 гривень за місяць і внизу немає приміток з додатковою інформацією, а при зверненні лучанці повідомили, що такої ціни немає. Проте, запевнили, треба вивчати рекламну акцію комплексно, адже можуть бути різні нюанси. До прикладу, була ціла рекламна кампанія, й інформацію з білборда роз'яснювали на листівках чи сайті клубу.


*Акція діє 1-31 січня 2017 р. за умови придбання річної клубної карти класік денна в одному з фітнес-клубів"Спорт Лайф" формату "Бізнес". Кількість акційних карток на один клуб: 20.Вартість дзвінків за тарифами операторів.

У самому ж "Sport Life" ствердили: в рекламі брехні немає.

"Маркетологи дуже грамотно роблять рекламу. Багато людей скаржаться, однак тут обману ні в чому немає. В нашому клубі оформлюються річні картки, і вартість картки 1200 гривень на рік. Тобто якщо розбити на кількість місяців, то виходить 100 гривень в місяць. Звідси і така реклама. Якщо ви оформлюєте картку "Classiс Day" за 1200 гривень в рік, то витрати на ваше здоров'я становлять 100 гривень на місяць. В рекламі цього не вказано. Люди, які цікавляться нашим клубом, знають, що клубні картки оформлюються тільки річні. Ця картка буває також за ціною 150 гривень на місяць, були аналогічні реклами. Людей цікавить низька ціна, але ж нічого безкоштовного не буває", – пояснив менеджер Максим.

До слова: у питаннях нечесної реклами важлива позиція споживача. Тому при вияві оманливої рекламної інформації варто звернутися до Антимонопольного комітету України.

Адже, як пояснили в управлінні на Волині, в суддів часто виникають питання, чому антимонопольники взялися за справу, якщо до них із цим не зверталися.

Надрукувати
мітки:
коментарів