Поділитись:

Волинська частина «варшавки» стала безпечнішою для водіїв

П'ятниця, 25 листопада 2022, 16:09
Волинська частина «варшавки» стала безпечнішою для водіїв

На міжнародному автошляху М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) завершені роботи з влаштування бар’єрного огородження на ділянці, що пролягає між селами Довгоноси та Старі Кошари Ковельського району. На узбіччях та розділювальній смузі встановлено понад 4,1 кілометра металевого оцинкованого бар’єрного огородження.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Нагадаємо, що цю трикілометрову ділянку дороги М-07 минулоріч розширили у рамках реконструкції. Зокрема, прокладали новий проїзд – провели підготовчі роботи, звели земляне полотно, влаштували тришарову основу та три шари асфальтобетону. 

Також відновили існуючий проїзд. Стару дорогу розширили з 9 до 11 метрів та вкрили трьома шарами асфальтобетону, нанесли тимчасову дорожню розмітку.

Цьогоріч на цій ділянці автошляху провели роботи з організації дорожнього руху – встановили дорожні знаки та нанесли дорожню розмітку, а наприкінці червня новозбудованим лівим проїздом відкрили рух.

Ця ділянка автошляху М-07 реконструйована підрядним підприємством ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс».

За теперішніх реалій не можна переоцінити важливість цього міжнародного автошляху як для Волинської області, так і для країни в цілому. Тому прикладаємо максимум зусиль задля забезпечення безпечних умов руху та підвищення пропускної спроможності цієї транспортної артерії.

На сьогодні на автодорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на Люблін) проходять ремонтні роботи ще на двох об’єктах:

  • відновлюють дорожнє покриття на майже двокілометровому відтинку перед пунктом пропуску «Ягодин»;
  • влаштовують 24 кілометри укріпленого правого узбіччя завширшки понад два метри на ділянці Ковель – ПП «Ягодин». 

Наявність  широкого узбіччя вздовж М-07, яку нині без перебільшення можна назвати «дорогою життя», дозволить зняти проблему зі стоянкою вантажівок у випадку утворення черг до кордону, а також під час складних погодних умов зимового періоду, що, своєю чергою, усуне загрозу безпеці руху для іншого транспорту, що мало місце кілька місяців тому.

Волинська частина «варшавки» стала безпечнішою для водіїв 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів