Поділитись:

У Луцьку відкрили два додаткових «пункти незламності» (фото)

П'ятниця, 25 листопада 2022, 09:36
У Луцьку відкрили два додаткових «пункти незламності» (фото)

У Луцьку відкрили два додаткових «пункти незламності»,  де можна зігрітися й зарядити телефони.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Мобільні Пункти незламності ДСНС Волині працюють цілодобово – за добу до них звернулось за допомогою понад 800 осіб, до пожежно-рятувальних підрозділів – майже дві сотні.

Волинські рятувальники забезпечують функціонування 10 мобільних Пунктів незламності (наметів), що встановлені для якнайшвидшої та ефективної допомоги громадянам. 

Зокрема, у Луцьку в четвер, 24 листопада, розпочали діяльність додаткові два пункти – на проспекті Відродження (біля ліцею №23) та на бульварі Дружби Народів (біля ЖКП №2), у Ковелі відкрили «пункт незламності» в районі «Сільмашу» (біля 11-го садочка).

Дорослі громадяни та юнаки, як правило, підзаряджають електронні засоби зв’язку – струм вироблять генератори, що встановили рятувальники. Багато хто з людей приносить подовжувачі з собою – люди самоорганізовуються і допомагають таким чином один одному. 

У наметах тепло – працюють обігрівачі або теплові пушки, можна випити чаю чи навіть кави.

У наметах встановлені вогнегасники та засоби надання медичної допомоги, розповсюджені листівки з правил безпеки та порядку дій на випадок зникнення електропостачання, водопостачання, зникнення зв’язку тощо.

Найменші відвідувачі мають можливість погратись м’якими іграшками «Тигреня-рятувальник», а підлітки з цікавістю знайомляться з пожежно-рятувальним обладнанням спеціальної техніки служби 101.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів