Поділитись:

У Луцьку небайдужі громадяни затримали п'яного водія

Середа, 23 листопада 2022, 16:50
У Луцьку небайдужі громадяни затримали п'яного водія

Фото ілюстративне

У Луцьку небайдужі громадяни затримали п'яного водія й передали його патрульним. 30-річний порушник вже був нещодавно позбавлений судом права керування автотранспортом через п'яне водіння.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці патрульної поліції Волинської області.

Ввечері у вівторок, 22 листопада, напередодні комендантської години, патрульним надійшло повідомлення від небайдужих громадян. Вони повідомили, що виявили водія, який керував транспортним засобом у стані сп’яніння. Громадяни його затримали та чекають на екіпаж патрульної поліції.

Негайно прибувши на місце події, інспектори встановили, що за кермом перебував 30-річний водій. Порушник вже був нещодавно позбавлений судом права керування автотранспортом через п'яне водіння.

Керманич від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

Інспектори склали на правопорушника протокол за ч. 2 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння, повторно протягом року) та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

Правоохоронці нагадують, що відповідальність за керування у стані сп’яніння становить:

  • за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп'яніння або відмова від проходження огляду) КУпАП – штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на рік;
  • за ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП – штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням авто чи без такого.

Нагадаємо: днями у Луцьку на вулиці Шевченка спіймали водія у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік попався вже вдруге за рік та вимушений буде заплатити 34 тисячі гривень штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів