Поділитись:

«Ймовірність «блекауту» дуже низька», – нардеп Андрій Герус (відео)

Вівторок, 22 листопада 2022, 22:05
«Ймовірність «блекауту» дуже низька», – нардеп Андрій Герус (відео)

Протягом останніх місяців Україна потерпає від масованих ракетних атак, націлених на енергосистему. Росіяни таким чином хочуть спровокувати в Україні гуманітарну кризу та схилити керівництво нашої країни до перемовин на вигідних для росії умовах.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі КонкурентTV народний депутат України, голова комітету Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус розповів про можливість повного «блекауту» (повне погашення енергосистеми) і як діяти українцям у разі тривалої відсутності електроенергії.

Нардеп зазначив, що енергосистема України перебуває у важкому стані. Проте ймовірність сценарію повного «блекауту» малоймовірна і прямує до нуля. На його думку, певні регіони, в залежності від обставин, дійсно можуть зіштовхнутись з проблемами з електрикою, особливо прифронтові райони України.

«Це, певно, найпесимістичніший сценарій. Але ймовірність його дуже-дуже низька. Більше того, триває робота, щоб цей сценарій не реалізувався», – зазначив Андрій Герус.

Він також додав, що в залежності від обставин, кількість відключень електроенергії можуть як зменшуватись, так і зростати. Проте українці мають зменшити споживання електроенергії, особливо в пікові години – це допомагає розвантажити електросистему і провести необхідні роботи для її відновлення.

Нардеп зауважив, що ймовірні ситуації, коли електроенергії може не бути добу. Тому українцям потрібно бути підготовленими до таких сценаріїв. Андрій Герус порадив тримати вдома мінімальний запас їжі у разі, якщо магазини не будуть працювати, запас води, заряджені павербанки. Що ж стосується дій міської влади, то повинні бути закуплені генератори для об’єктів критичної інфраструктури та встановлені пункти обігріву, де мешканці зможуть зігрітися, зарядити свої пристрої та отримати потрібну допомогу.

Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів