Поділитись:

Чорноморський флот РФ під загрозою навіть у Новоросійську, – британська розвідка

Вівторок, 22 листопада 2022, 11:16
Чорноморський флот РФ під загрозою навіть у Новоросійську, – британська розвідка

Після вибухів на нафтовому терміналі у Новоросійську Чорноморський флот РФ більше не може почуватися безпечно навіть на російській території.

Про це повідомила розвідка Міноборони Великої Британії у твіттері, передає УНН.

Розвідники нагадали, як 18 листопада ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійська. Поруч із нафтовим терміналом розташована велика база Чорноморського флоту РФ.

Зазначають, що ЧФ перемістив багато своїх операцій на підводних човнах до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по їхній базі в Севастополі в окупованому Криму.

«Російське командування, ймовірно, буде стурбоване загрозами для флотилії десантних кораблів, яка базується в Новоросійську. Ці судна є відносно вразливими без супроводу та відіграють важливішу роль у постачанні російських сил в Україні після пошкодження Кримського мосту в жовтні», – повідомили в розвідці.

Усі подробиці цього інциденту невідомі, але будь-яка демонстрація змоги України загрожувати Новоросійську, ймовірно, стане подальшим стратегічним викликом для ЧФ, додали в МО Великої Британії.

«Це також ще більше підірве і без того зменшений морський вплив росії в Чорному морі», – повідомили британські розвідники.

Чорноморський флот РФ під загрозою навіть у Новоросійську, – британська розвідка 

Нагадаємо: 17 листопада Укрзалізниця відкрила продаж квитків з Києва до Севастополя у межах ініціативи «Квитки до перемоги».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів