На Волині судять "помічників" чиновника-корупціонера

Середа, 04 січня 2017, 16:28

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальні акти щодо осіб, які впливали на дії одного із посадовців, підозрюваного у хабарництві.

Одночасно до суду скерували про визнання винуватості, укладені між прокурором та цими особами, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Однією з основних умов цих угод є обов'язок громадян давати правдиві показання про дії та бездіяльність чиновника, за які він одержував неправомірну вигоду.

Зауважимо, що інститут угод введено у Кримінальний процесуальний кодекс України, який діє з 2012 року, саме для випадків, коли громадяни бажають сприяти викриттю інших злочинів.

Визнавши осіб винними у зловживанні впливом (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України), суд затвердив угоди, призначивши кожному з обвинувачених максимальний розмір штрафу – 25 500 грн.

Як повідомили "Конкуренту" джерела в правоохоронних органах, ці особи працювали з виконувачем обов'язків начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергієм Шемейком. Нагадаємо: його корупційні схеми правоохоронці викрили у листопаді.

Досудове розслідування щодо посадовця триває.