Поділитись:

Київ або Волинь: Арестович повідомив, що рф «серйозно розглядає» напад з Білорусі (відео)

Вівторок, 22 листопада 2022, 08:32
Київ або Волинь: Арестович повідомив, що рф «серйозно розглядає» напад з Білорусі (відео)

Російське командування у своїх планах розглядає можливість нового наступу із Білорусі на територію України.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, – інформує ТСН. 

«Один варіант – на Київ, другий варіант, умовно кажучи, Волинь. Вони розглядають серйозно, прикидають таку можливість»,  – зазначив Арестович.

З його слів, більшість російських мобілізованих, які тренуються у Білорусі, готуються для відправлення на Донбас, а не на північний напрямок. рф використовує Білорусь як полігон, адже, за словами радника ОП, там ще з радянських часів є необхідна для цього інфраструктура.

«Щодо білоруської армії – я скептично ставлюся до можливості її участі, тому що вони послали меседж, що не хочуть брати участь. Якщо вони не взяли участь на початку війни, коли всі вірили, що Україна програє, то в ситуації, коли всі розуміють, що росія програла, приєднуватися було б абсолютною дурницею», – певен радник Офісу президента.

На його думку, путін зараз намагатиметься вивести кадрові боєздатні частини з України для перегрупування, замінивши їх мобілізованими та «вагнерівцями». Професійну армію, яку врятують від розгрому, можуть кинути на інший напрямок, зокрема і на північний – з Білорусі. Але для цього, зі слів Арестовича, потрібно багато часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024