Поділитись:

У ДТЕК розповіли, чи може Київ повністю залишитися без світла

Понеділок, 21 листопада 2022, 09:00
У ДТЕК розповіли, чи може Київ повністю залишитися без світла

Ситуація, коли в усій столиці одночасно пропаде світло малоймовірна, кажуть у ДТЕК. Теоретично відключення електрики в усьому Києві після чергового ракетного удару можливе, але така ймовірність низька.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, – інформує ТСН. 

«У нас є регіони вже, де немає світла. Давайте візьмемо Херсон. Поки ми його не відновимо, скільки часу для цього потрібно – місяць, два тижні. Перші 29 населених пунктів, де живуть 7-8 тисяч споживачів, отримали світло ще цього тижня. Це північ Херсонської області. Так світло буде повертатися далі – Берислав, Херсон, але на це потрібно більше часу. Далі Харківська область, яка була деокупована ще на початку вересня, там деякі райони ще досі не мають світла, а в нас уже 20 листопада. Тому що там важко забезпечити постачання туди електрики, потрібно відновити повністю зруйновані електромережі, чим ми зараз і займаємося. Чи може подібна ситуація статися, наприклад, у Києві? У Києві ймовірність така теоретична є, але ступінь цієї ймовірності низький», – сказав він.

Сахарук повідомив, що Київ добре захищений системами протиповітряної оборони. На його думку, ситуація, коли в усій столиці одночасно пропаде світло малоймовірна.

«У Києві, на відміну від таких регіональних систем, велика кількість систем введення електроенергії в Київ, велика кількість генерації в Києві. Тому теоретично, звісно, можливий такий удар по всіх цих об’єктах – чомусь, ймовірно, раптом не спрацює ППО і буде одночасне вимкнення світла в усьому місті. Але я думаю, що цей ризик можна прийняти. У нас є ППО в Києві, яка поліпшується, і останні атаки показали, що вона працює набагато краще, ніж було раніше. Ми багато чого зробили зі зміцнення об’єктів, і в нас уже є відновлені об’єкти і ті, що відновлюються», – підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів