Поділитись:

Вакцинація проти грипу: скільки доз отримала Волинь і хто може щепитися

Субота, 19 листопада 2022, 12:27

фото ілюстративне

У Волинську область завезли 1900 доз двох різновидів вакцини проти грипу, яку вже розподілили серед медичних закладів області. Планують найперше безоплатно щепити медпрацівників та осіб у зоні ризику.

Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров'я Волинської ОВА Тетяна Трач, – повідомляє ВСН.

«Ми отримали 1 900 доз вакцини, які переважно розподілені по первинних медичних закладах Волині, ще – обласній інфекційній лікарні і медичному територіальному об'єднанню Луцької міської ради. З яких 1500 «Vaxigrip» та 400 «GC Flu», – каже заступниця.

Повідомляється, що щеплення розраховані на медичних працівників та осіб у групі ризику.

«Державою не покривається вакцинація проти грипу: вона не входить до календаря щеплень, який визначає порядок обов’язкових вакцин і є безкоштовно. Треба розуміти, що ми – воююча держава, тому моментів із забезпечення немає, якщо це приходить, то – в рамках гуманітарної допомоги. Ми повинні зберегти медичних працівників для надання допомоги, а група ризику має найбільший ступінь контакту», – коментує Тетяна Трач.

Вакцина вже доставлена до медичних закладів області, а для запису на щеплення такі категорії пацієнтів повинні звернутися до сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів