Поділитись:

Підсумки року-2016: топ фестивалів Луцька

Середа, 04 січня 2017, 12:30

Щороку в Луцьку організовують десятки різноманітних розважальних заходів, концертів, фестивалів. Деякі з них уже "вкорінилися" в культурно-розважальний простір та відбуваються щороку, інші ж заходи проводилися вперше, та попри це теж припали до душі лучанам та гостям міста.

Ділове видання Волині "Конкурент" підготувало топ найбільш гучних та масових фестивалів, які відбувалися в Луцьку упродовж 2016 року.

ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "LUTSK FOOD FEST" (травень, серпень)

Гастрономічний фестиваль "Lutsk Food Fest" у 2016 році в Луцьку відбувся двічі – 14, 15 травня та 13, 14 серпня на території замку Любарта.

Свою продукцію представляли заклади Луцька, Києва, Львова, Ужгорода й Херсона. Окрім ресторанів, барів та кафе, свою продукцію представили унікальні виробники.

Для гостей фестивалю організатори підготували безліч цікавинок, адже діяла тут і дитяча програма, і музична сцена, і лаундж-зона, і власне кулінарна зона. Також розіграли призи та подарунки. Кожен зможе знайти щось собі до смаку, адже тут були представлені найрізноманітніші смаколики.

АРТ-ШОУ "НІЧ У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ" (2-3 липня)

Масштабне дійство – арт-шоу "Ніч у Луцькому замку" – цьогоріч відбувалося у стінах замку Любарта.

Саме у вечірний та нічний час тривали найцікавіші події – навчання мистецтва каліграфії, лицарські забави та стріляння з лука, екскурсії до Художнього музею та на В'їзну вежу, містечко фей, спільне творення гігантської скульптури-інсталяції "Казкова істота Луцького замку", колоритні частування, майстерні з гончарства, ковальства, гри на старовинних музичних інструментах, соломоплетіння, мотання виробів із сіна, каліграфії, валяння з вовни, плетіння з паперової лози, боді-арту, розписування хною, а також – ярмарок ексклюзивних сувенірів та інше.

Під час офіційного відкриття міський голова Луцька Микола Романюк подякував організаторам за роботу, та відмітив величезний вклад у відродження традиції генерального спонсора "Ночі у Луцькому замку" Андрія Покровського. Бізнесмен та депутат Луцькради Андрій Покровський підкреслив, що свято відбувається у перлині міста – замку Любарта.

"Я пригадую слова актора Богдана Ступки, він казав: "Я бував у Лондонському Тауері, проте справжню міць відчував лише у суворих вежах Луцького замку". Слова великого українця надихають, саме тому я долучився до фестивалю. Я пишаюся нашим містом, нашою історією", – наголосив меценат та бізнесмен Андрій Покровський.

А поки тривали різноманітні виступи, лучани не тільки насолоджувалися видовищем. Багато хто віддав перевагу застіллю, дехто займався гончарством, хтось замовляв собі свіжовиковану підкову.

Коли ж минула 2-га година ночі, люди почали тупотіти та скандувати "НARDKISS", очікуючи виступу хедлайнерів, а коли музиканти з'явилася на сцені – замок "вибухнув" танцями та драйвом.

Після проведення дійства організатори арт-шоу "Ніч у Луцькому замку–2016" привідкрили інший бік фестивалю, розповівши скільки на все це дійство було витрачено коштів, та звідки ці гроші взялися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ "ВИБУХНУЛИ" "THE HARDKISS" (ФОТО, ВІДЕО)

ФЕСТИВАЛЬ "БАНДЕРШТАТ" (5-7 серпня)

Трьохденний музичний фестиваль "Бандерштат-2016" цьогоріч відбувався на території іподрому, що в Центральному парку імені Лесі Українки.

На фестивалі діяло 12 локацій, 500 музикантів відіграли на трьох концертних сценах, 24 майстри дитячого містечка провели за 3 дні 66 майстер-класів. За три дні заходу бандерштатівці випили 3 750 літрів квасу та з'їли понад 100 кілограмів вареників.

У рамках PR-кампанії розповсюдили 70 тисяч афіш/флаєрів/постерів/інформаторів. А обладнання найкращої сцени, якісного звуку та яскравого світла заважило 60 тонн.

Вдень на фестивальників очікувала різноманітна програма, аби не доводилося сумувати: екскурсії Луцьком, їзда на велосипедах, виставка-продаж сувенірної продукції (від прикрас до національного одягу), гра у волейбол та фризбі, ігри на дитячому майданчику для найменших відвідувачів. Обідня пора – пора гутірок. Минулоріч на фестиваль завітали радник Міністра з питань інформаційної політики щодо Криму Еміне Джеппар, дисидент Левко Лук'яненко, чеченка, яка воює за Україну, Аміна Окуєва, представники Інституту національної пам'яті, працівники Благодійного фонду Богдана Гаврилишина, музикант і художник Юрій Журавель та інші.

"Freedom", "АННА", "Фіолет", "Роллікс", "Тартак", "Антитіла", "Брати Гадюкіни", Джамала – саме ці виконавці створювали для фестивальників неймовірний настрій своїми піснями уже ввечері на головній сцені.

До речі, минулоріч на "Бандерштат" завітало аж 9 тисяч людей, які з'їхалися з усіх куточків України та з-за кордону, зокрема, з Ізраїлю, Франції, США, Польщі, Білорусі, Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "БАНДЕРШТАТ-2016": ЯКИМ БУВ ПЕРШИЙ ДЕНЬ ФЕСТИВАЛЮ (ФОТО, ВІДЕО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДРУГИЙ ДЕНЬ "БАНДЕРШТАТУ" У ФОТОГРАФІЯХ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯКИМ ЗАПАМ'ЯТАЮТЬ ТРЕТІЙ ДЕНЬ "БАНДЕРШТАТУ"

"ART JAZZ COOPERATION 2016" (26-27 серпня)

ІХ Міжнародний джазовий фестиваль "Art Jazz Cooperation 2016" мав місце у стінах Луцького замку. Лучани, та гості міста, які прийшли на дійство, мали можливість провести останні літні вечори за келихом вина чи чашкою кави під звуки саксофону.

Так, свої виступи слухачам подарували "TW – Traveling the World" band (Україна, Рівне), Дует "Дайте спокій" та друзі (Україна, Луцьк), "Evgeniy Pugachov Trio ft.Frank Parker" (Україна-Німеччина-США), "Ukrainian Harp Union" (Україна, Київ), "Резус блюз" (Україна, Луцьк), "The Cuban Latin Jazz" (Польща-Куба-Україна), "Fusion Friends" (Україна, Луцьк), "Son De Cuba" (Yaqueline Castellanos) (Польща-Куба-Німеччина-Україна).

До слова, благодійною метою фестивалю був збір коштів на лікування відомому волинському музиканту Сергію Ленартовичу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДЖАЗ, БЛЮЗ І ВИНО: ART JAZZ COOPERATION. ДЕНЬ 1-ИЙ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ГРОШЕЙ ЗІБРАВ БЛАГОДІЙНИЙ ДЖАЗОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ У ЛУЦЬКУ

УРБАНІСТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "ПОЛІХРОМА" (9-11 вересня)

Упродовж трьох днів у культурно-розважальному центрі "Адреналін Сіті" 15 художників художників з різних міст України в рамках урбаністичного фестивалю "ПоліхромА" створювали на стінах будівель розписи, стріт-арт та представили декілька виставок та інсталяцій.

Організатори дійства розповіли, що фестиваль хочуть започаткувати, як щорічний урбанфест, що покликаний стати унікальним арт-простором для об'єднання різноманітного сучасного мистецтва.

ФЕСТИВАЛЬ "ПИВА ТА М'ЯСА" (1-2 жовтня)

Гастрономічний фестиваль "Пива та М'яса" відбувся у Луцькому замку в жовтні цього року. Окрім смачних напоїв та закусок, на фестивалі тривала насичена розважальна програма. Відвідувачі мали змогу взяти участь в конкурсах та розіграшах призів від генерального спонсора ТМ "Оболонь".

Також ТМ "Оболонь" організувала для гостей "Музичну кухню" – виступи відомих гуртів та виконавців. Так, першого дня лучан розважатимуть Kolos & Brothers (Фіолет), Корінь Мандрагори, Royal City cover band та скрипалька Наталія Горщар. Другий день запам'ятався відвідувачам виступом кавер-дуету Юлії Іванової та Олексія Лазарева, а також "Укротекою" від STAR'YO / GONIBEZ.

Фото: www.pravda.lutsk.ua

"JAZZ BEZ 2016" (9-11 грудня)

Міжнародний благодійний джазовий фестиваль "JAZZ BEZ 2016"тривав у Луцьку три дні. Відвідувачі, які прийшли послухати джаз, могли долучитися і до благодійної справи, оскільки в рамках заходу діяла соціально-благодійна акція "Подаруй Різдво" для дітей, батьки яких у зоні бойових дій на Сході України.

Щодо музичної програми, то свою якісну, експериментальну та емоційну музики лучанам та гостям міста подарували виконавці з цілого світу: "Skicki-Skiuk" з Польщі, міжнародний проект "музикантів світу" "REDNAXELA", які творять джаз майбутнього і на даний момент живуть у США, Канаді, Бельгії та Німеччині, джазовий проект молодих віртуозів з Польщі, Молдавії, Куби та України "Budniak / Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET", жіночий джазовий проект, створений відомими музикантками із Японії, США, Італії, Німеччини та Польщі "Sisters in Jazz", модерний джаз з Люксембургу "Pol Belardi Quartet" та джаз із електронікою та імпровізаціями відомого вроцлавського піаніста Karasiewicz Power Set "Karasiewicz Powerset".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У ЛУЦЬКУ СТАРТУВАВ ФЕСТИВАЛЬ "JAZZ BEZ 2016"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДЖАЗІ ТІЛЬКИ ЛУЦЬК. ЗАВЕРШИВСЯ ДРУГИЙ ДЕНЬ ФЕСТИВАЛЮ "JAZZ BEZ"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНИЙ ТА МОДЕРНИЙ. У ЛУЦЬКУ ЗАВЕРШИВСЯ ТРИДЕННИЙ ДЖАЗОВИЙ МАРАФОН

Надрукувати
мітки:
коментарів