Поділитись:

Apple хоче скоротити виробництво iPhone 7

Середа, 04 січня 2017, 21:30
Apple хоче скоротити виробництво iPhone 7

На початку 2017 року Apple має намір скоротити виробництво смартфонів iPhone 7 і iPhone 7 Plus на 10 %.

Причиною такого рішення послужили нижчі, ніж очікувалося, продажі смартфонів, – повідомляє BusinessUA.Com.

Наведені розрахунки засновані на інформації про виробництво і глобальні продажі iPhone останнього покоління. 5,5-дюймовий iPhone 7 Plus виявився популярнішим за 4,7-дюймову модель. Проте продажі пристрою виявилися нижчими за очікування, оскільки компанія не може забезпечити необхідні обсяги поставок, зокрема, через брак здвоєних камер.

Джерело в великому виробнику комплектуючих для смартфонів називає скорочення виробництва компанії Apple "очікуваним", заявивши, що це рішення зменшить вагу компанії Apple в загальному обсязі продажів смартфонів. Подібне рішення щодо смартфонів iPhone 6s вже приймалося в 2016 році.

При цьому Nikkei зазначає, що попит на лінійку iPhone 7 в Японії високий, почасти завдяки сумісності телефону з безконтактним зчитувачем, який зазвичай використовується для оплати покупок. Але ця країна становить лише 10 % глобального ринку смартфонів, і не може компенсувати зниження темпів продажів в цілому. А ось для японських виробників комплектуючих скорочення виробництва iPhone може стати "хворобливим".

Надрукувати
мітки:
коментарів