Поділитись:

У Словаччині створять новий німецький ремонтний центр для військової техніки ЗСУ

П'ятниця, 18 листопада 2022, 06:50

Німеччина продовжує розширювати мережу центрів з ремонту та обслуговування техніки для української армії.

Про це повідомляє сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на Technology.org.

Військова техніка така ж, як і звичайні автомобілі: якщо її не обслуговувати належним чином – вона зламається. А коли військова техніка знаходиться в Україні, то, звичайно, німецьким фахівцям складно надати всю необхідну технічну допомогу. Такі ремонтні центри існують, наприклад, у Литві та Польщі. Тепер такий буде і в Словаччині.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вже оголосила про те, що Бундесвер має на меті створити в Словаччині ремонтний центр з метою відновлення та обслуговування техніки, яка використовується в Збройних Силах України.

Ламбрехт також повідомила, що близько 5000 українських військовослужбовців пройдуть необхідну технічну підготовку в Німеччині до червня 2023 року.

Немає жодних сумнівів, що такий крок відкриє нові можливості для використання військової техніки на повну потужність.

Хорошим прикладом є самохідна артилерійська установка PzH 2000. Це блискуча далекобійна артилерійська система, але її можливості обмежені 100 пострілами на добу. Якщо ця межа перевищується - ця машина легше ламається. Звичайно, важко обмежити кількість операцій, коли ти знаходишся безпосередньо на полі бою, і підтримання PzH 2000 в належному стані швидко стає чутливим питанням, що обмежує її військовий потенціал.

Останнім часом Німеччина також збільшила кількість техніки, яка надається для забезпечення потреб Збройних Сил України. Ряд інших країн ЄС також передають Україні техніку німецького виробництва. Багато з цих машин використовують сучасні технології, а тому їх обслуговування стає більш складним, вимагає глибшої та вужчої спеціалізації. Це стосується системи протиповітряної оборони IRIS-T, радіолокаційних станцій 4D, різних типів бронетехніки. Підвищення ефективності логістики, пов'язаної з ремонтом, є надзвичайно важливим кроком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів