Поділитись:

Росія посилено рекламує вивезення і примусове всиновлення українських дітей, – ISW

Четвер, 17 листопада 2022, 08:55
Росія посилено рекламує вивезення і примусове всиновлення українських дітей, – ISW

фото ілюстративне

Росіяни почали неприховано рекламувати примусове усиновлення українських дітей.

Про це повідомляє Українська правда, посилаючись на ISW.

За даними інституту, про це свідчить відзняті ролики за участю кількох українських дітей з Донбасу, які були усиновлені в російські сім'ї.

У роликах також стверджується, що російські чиновники вивезли понад 150 000 дітей з Донбасу лише у 2022 році.

ISW нагадує, що «програми примусового усиновлення та депортації дітей під виглядом відпочинку та реабілітації, ймовірно, складають основу масової російської кампанії з депопуляції, що може становити порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього і є більш широкими зусиллями з етнічної чистки».

Інститут відстежує і те, що фінансист ПВК «Вагнер» Євген Пригожин продовжує утверджуватися як центральна фігура в провійськовому ультранаціоналістичному співтоваристві рф, ймовірно, переслідуючи амбітні політичні цілі. Швидше за все, він думає про створення «консервативного руху», який може стати політичною партією.

Основні висновки аналітиків ISW:

  • Російські джерела та маріонеткові офіційні особи посилено рекламують примусове усиновлення українських дітей у російські сім'ї.
  • Українські джерела продовжували з'ясовувати збитки, завдані масованим ракетним ударом росії 15 листопада по Україні.
  • Російський інформаційний простір значною мірою наслідував офіційну позицію кремля, який представив ракетний удар по польській території як провокацію Заходу.
  • Пригожин продовжує утверджуватися як центральна фігура у провійськовій ультранаціоналістичній спільноті, яка, ймовірно, переслідує амбітні політичні цілі.
  • Російські джерела стверджують, що українські війська продовжують контрнаступальні операції на Сватівському та Кремінському напрямках.
  • Війська рф продовжували наземні атаки поблизу Бахмута та Авдіївки, а також на заході Донецької області.
  • Українські війська продовжували завдавати удари по російських військах та логістичних вузлах на півдні України.
  • Численні повідомлення вказують на те, що морально-психологічний стан російських військ у Луганській та Донецькій областях є надзвичайно низьким.
  • Російські посадові особи продовжували докладати зусиль для заміни маріонеткових чиновників на окупованих територіях на російських чиновників, примусового переселення мешканців та інтеграції окупованих територій з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів