Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада

Середа, 16 листопада 2022, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 16 листопада.

Про те, де і коли на Волині вимикатимуть світло 16 листопада

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада 

ПрАТ «Волиньобленерго» опублікувало орієнтовний перелік вулиць та населених пунктів, де в разі необхідності буде обмежене електропостачання та орієнтовну почерговість в часових проміжках для цих адрес.

«Волиньобленерго» для виконання розпорядження НЕК «Укренерго» повинне забезпечити фактичне відключення групи споживачів у відповідні години згідно графіку. Час відключення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у ГПВ на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов'язане із технологічним процесом перемикання черг службами «Волиньобленерго».

«Коли у вашому будинку відключають світло, а в сусідньому в цей час постачання електроенергії не припиняється, це означає, що сусідній будинок чи навіть під'їзд приєднано до іншої лінії електропередач чи навіть підстанції, яка належить до іншої групи або черги у графіку відключення. Під знеструмлення не підпадають об'єкти критичної інфраструктури, тому будинок який живиться від тієї ж лінії, що й лікарня, водоканал або котельня також не відключать», – пояснюють енергетики.

Графік можна переглянути тут.

Про те, що у Ковелі уламок ракети пошкодив дах будинку багатодітної родини

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада 

Під час обстрілу енергетичного об'єкта на Ковельщині 15 листопада один з уламків російської ракети пошкодив приватний будинок, в якому живе багатодітна родина.

Про це розповіла в коментарі «Суспільному» очільниця районної військової адміністрації Ольга Черен.

З її слів, пошкоджений будинок знаходиться орієнтовно за 200 метрів від об'єкта енергетики, який під час ракетного удару знищили російські війська.

«Осколок пробив дах та стелю і впав на дитяче розкладне крісло. На щастя у той момент дітей в кімнаті не було, ніхто не травмувався», – зазначила голова РВА.

Зранку, 16 листопада, пошкодження у будинку зафіксувала комісія. Зі слів Ольги Черен, родині допоможуть полагодити дах. Сума збитків наразі невідома.

Про те, що на війні загинув захисник з Луцька Андрій Толстокоров

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада 

На війні з російськими окупантами загинув Герой з Луцька Андрій Толстокоров.

Лучанин Толстокоров Андрій Сергійович 21.09.1982 року народження був призваний на військову службу по мобілізації 17.03.2022 року до складу військової частини на посаду командира 3-го розвідувального відділення 2-го розвідувального взводу розвідувальної роти.

Штаб-сержант Толстокоров Андрій Сергійович загинув 15.11.2022 під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

Редакція сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

Про те, що в Луцьку підготувалися до того, що випаде сніг

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 16 листопада 

У Луцьку комунальники готуються ліквідовувати наслідки снігопадів й різкого похолодання на дорогах міста.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Починаючи від середи, 16 листопада, працівники ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» заступають на цілодобове зимове чергування, оскільки, за повідомленням синоптиків, в ніч на 17 листопада вдарять морози, випаде перший сніг, можлива ожеледиця.

У зв’язку з цим мер міста Ігор Поліщук відвідав «Луцькспецкомунтранс», де оглянув техніку і матеріали, з якими комунальники працюватимуть на вулично-дорожній мережі громади у зимовий період.

«Для того, щоб у нас не виникало ситуацій, які були у минулі роки, коли сніг став несподіванкою, цього року почали завчасно готуватися до зимового утримання доріг, прибирання снігу, ліквідації ожеледиці», – зазначив міський голова.

За словами Поліщука, підприємство підготувало 8 одиниць посипальної техніки для доріг та 7 тракторів для тротуарів. На трактори придбали дві нові «посипачки», які дадуть змогу якісно посипати тротуари сіллю, а не «щебенем, по якому потім людям незручно ходити, псується взуття». Комунальники вже заготовили 1500 тонн щебенево-соляної суміші, 1500 тонн піщано-соляної суміші і 500 тонн чистої солі.

Міський голова додав, що у зв’язку з російською агресією громада зіткнулася з проблемою придбання технічної солі для зимового утримання доріг і тротуарів. Підприємства, які її виробляли, сьогодні не працюють, зокрема, в Бахмуті на Донеччині.

«Шукаємо різні варіанти, щоб придбати технічну сіль якомога дешевше. Просимо також водіїв, які ще не поміняли гуму на зимову, зробити це для того, щоб було безпечно і самому, і не наражати на небезпеку інших учасників дорожнього руху», – наголосив Ігор Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів