До Ковельського водосховища випустили понад пів тонни коропів, карасів та білих амурів (фото)

Середа, 16 листопада 2022, 17:09

На Волині до Ковельського водосховища випустили понад пів тонни дволіток риби: коропів, карасів та білих амурів.

Про це повідомив Волинський рибоохоронний патруль.

У вівторок, 15 листопада, відбулося зариблення Ковельського водосховища, що розташоване на річці Турія у Ковелі на території Волинської області.

Вселення здійснювалось коштом Ковельської міської ради.

«Захід провели з метою відтворення популяцій цінних видів риб та біологічної меліорації від заростання вищої водяної рослинності», – зазначили у рибпатрулі.

До водосховища випустили 569,6 кг дволіток риби:

  • 268 кг (1 449 екз.) коропа, середньою вагою 185 грамів/екз;
  • 226 кг (2 826 екз.) карася сріблястого, середньою вагою 80 грамів/екз;
  • 75,6 кг (280 екз.) білого амура, середньою вагою 270 грамів/екз.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління капітального будівництва та ЖКГ Виконавчого комітету Ковельської міськради, відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради, активісти та громадськість.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився, тому штучне зариблення є одним зі способів вирішити ці проблеми», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.