Поділитись:

Apple інвестує 450 млн доларів для розвитку системи екстренних викликів

Вівторок, 15 листопада 2022, 01:25
Apple інвестує 450 млн доларів для розвитку системи екстренних викликів

Компанія Apple зробить внесок у розмірі 450 млн доларів для підтримання мережі та земних станцій, покращить роботу екстренної допомоги, а також забезпечить підтримку iPhone 14 та iPhone 14 Pro, – зазначили в компанії. Більша частина фінансування належить до Globalstar, компанії забезпечення супутників, яка співпрацює із Apple для та службою екстренних викликів. Запуск відбуватиметься наступного місяця.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент» з посиланням на TechCrunch.com.

Частково Apple буде фінансувати встановлення нових антен, створених каліфорнійською компанією Cobham Satcom. Антени розроблені супутниковою компанією Globalstar для подачі сигналів. Антени встановлюють на підземних станціях, також доступні у Неваді, Гаваях, Техасі, Алясці, Флориді та Пуерто Рико.

«Запуск роботи служби екстренних викликів для iPhone є технологічним досягненням, і ми пишаємось, що супутники Globalstar зможуть рятувати життя людей. Завдяки інвестиціям для компанії Apple ми розширили коло працівників у Каліфорнії для того, щоб будувати, розширювати та покращувати надземні станції, і ми з нетерпінням чекаємо подальшого розвитку Globalstar», – заявив головний виконавчий директор у Globalstar Джей Монро.

Як зазначає кабельний телевізійний канал, внесок у розвиток компанії Apple є одним із головних завдань для Фонду розвитку технологій. Компанія працювала із американськими постачальниками Corning, Finisar, XPO Logistics and Copan Diagnostics, які принесли більше ніж 1,4 млрд доларів. Крім технічної та комунікаційної технології, служба екстренних викликів потребує наявність кол-центрів. Apple зазначає, що 300 працівників у Globalstar зможуть працювати у цій службі.

Служба екстренних викликів не передає звичайні дані, голос чи текст. Служба повідомляє про місцезнаходження та надає основну інформацію. За допомогою своїх телефонів, користувачі можуть отримувати потрібну інформацію. Коли користувачі застосовують свій телефон та супутник, вони можуть надсилати повідомлення медичні повідомлення до екстренної медичної допомоги та звертати увагу на стан акумулятора. Залежно від регіону за допомогою iPhone можна вести двосторонній зв’язок із першими відповідачами. У будь-якому випадку завдяки Emergency SOS можна підтримувати зв’язок  через місцеві станції Apple, які діють негайно у разі надзвичайних випадків.

Emergency SOS буде безкоштовним для Phone 14 та iPhone 14 протягом двох років, якщо функція запрацює на кінець листопада у США та Канаді. Але після цього функція стане платною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024