Поділитись:

У США під час авіашоу зіткнулися два військові літаки

Неділя, 13 листопада 2022, 08:40
У США під час авіашоу зіткнулися два військові літаки

В американському місті Даллас 12 листопада зіткнулися у повітрі та розбилися два старовинні військові літаки. 

Про це повідомляє Громадське з посиланням на іноземні ЗМІ. 

Про постраждалих поки що немає інформації. 

Як сказав Хенк Коутс, президент компанії, яка організувала авіашоу, один із літаків бомбардувальник B-17 Flying Fortress зазвичай має екіпаж із чотирьох-п’яти людей. Інший винищувач P-63 Kingcobra має одного пілота. Саме ці літаки зіткнулися.

Зі слів Коутса, люди, які керують літаками на авіашоу компанії Commemorative Air Force, є волонтерами та проходять сувору підготовку. Багато з них є пілотами авіаліній, пілотами авіакомпаній у відставці або військовими пілотами у відставці.

Бомбардувальник B-17 був спроєктований у 1934 році. З 1936 по 1945 рік компанії Boeing, Douglas Aircraft і Lockheed випустили понад 12 тисяч таких літаків, з них майже п’ять тисяч було втрачено під час війни, а ще велику частину списали на металолом на початку 1960-х років.

Літак, який розбився 12 листопада, був один із приблизно 45 повних вцілілих екземплярів моделі, лише дев'ять з яких були придатними до польотів.

А з винищувачів Р-63, як відомо, вціліло близько 14 екземплярів. Чотири з них були придатні до польотів у Сполучених Штатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів