Поділитись:

Родину бійця волинської бригади на Херсонщині звільнили від окупантів

Субота, 12 листопада 2022, 16:33
Родину бійця волинської бригади на Херсонщині звільнили від окупантів

Віталій, у цивільному житті – учитель інформатики, у нашій 14 окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого служить упродовж 6 років. Його рідне село на Херсонщині, його родина, дружина і донька, батьки, сестра і брат з перших днів повномасштабного вторгнення опинилися в окупації.

Про це повідомляє пресслужба 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

«Уривчасті повідомлення від родини, що жила в підвалі власного будинку, постійний страх – що чекає на сім’ю, якщо окупанти дізнаються, що він військовослужбовець ЗСУ? Як врятувати? Як витримати постійну невідомість і тривогу за найрідніших? Страх за себе ніщо в порівнянні зі страхом за близьких», – йдеться у дописі.

У березні-квітні Віталію стало ще важче: Князівська бригада звільнила на Миколаївщині низку населених пунктів, впритул наблизившись до Херсонської області. За 15 км – рідне село Віталія та його родина. Втім, Віталій розумів, що його різкі й ризиковані дії можуть тільки нашкодити близьким. 

У липні Віталій, відвойовуючи в окупантів Донецьку область, дуже обережно розповідав журналістам про свою сім’ю, аби не поставити рідних під удар. 

Родину бійця волинської бригади на Херсонщині звільнили від окупантів 

Початок листопада все ще був для Віталія, який із побратимами боронить Харківщину, випробуванням. 

А 11 листопада несподівано стало одним із найщасливіших днів у житті – його рідне село вільне від окупантів. Його родині не доведеться більше боятися й ховатися в підвалі. А його брат, Юрій, вчитель фізичної культури в українській школі, ганяє на мотоциклі, під синьо-жовтим прапором, селом, вітаючи односельців з визволенням від ворожої навали. Відтепер вони – вільні.

Родину бійця волинської бригади на Херсонщині звільнили від окупантів 

Нагадаємо: військовий експерт пояснив, як звільнення Херсона вплине на події на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
04 квітня 2024
30 березня 2024
27 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024
07 березня 2024
15:50
05 березня 2024
15:02
10:13
17 лютого 2024