Поділитись:

На росії заявили, що знайшли спосіб відключення Starlink

Субота, 12 листопада 2022, 04:07
На росії заявили, що знайшли спосіб відключення Starlink

Інженери із росії стверджують, що знайшли спосіб відключення супутникового інтернету Starlink від Ілона Маска. Їм нібито відомі три ключові вразливості технології.

Про це йдеться у звіті на сайті Асоціації обчислювальної техніки, – повідомляє iTechua.

Перша прогалина у роботі Starlink – в низькому енергоспоживанні маленьких супутників, через що страждає продуктивність. Другий – у поганій якості зв’язку через канали, що самоорганізуються. Найслабша ланка комплексу – наземні станції.

На наземні станції, зі слів росіян, покладено завдання зі збирання телеметрії, коригування руху супутників, контролю передачі сигналів, обробки потоків даних на гігабітних та терабітних швидкостях. Також вони використовуються як шлюзи в інтернет та інші мережі. Росіяни запевняють, що кількість станцій менша, ніж супутників, тому для боротьби зі Starlink слід атакувати саме їх. Тільки організувати глобальну атаку на більшість станцій практично нереально, але можна викликати масштабний бій через пошкодження 5-10 штук. Після цього кілька великих країн ризикують залишитись без супутникового інтернету.

Під атаками представники рф мають на увазі фізичне пошкодження, радіо- та кібервплив у обраному регіоні. При цьому атакуючим потрібні точне розташування частин Starlink і схема роботи супутникового зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів