Поділитись:

На Волині запрацює пересувний паспортний стіл

Субота, 12 листопада 2022, 06:00
На Волині запрацює пересувний паспортний стіл

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад 11 листопада передав керівникові міграційної служби Волині Іванові Войцешуку ключі й документи на мікроавтобус, який донедавна належав одному з комунальних підприємств, а тепер слугуватиме мобільним офісом з паспортизації.

Про це йдеться на сторінці Волинської обласної ради у Фейсбуці.

Через повномасштабну війну розгалужену мережу відділень міграційної служби в області довелося суттєво скоротити, адже паспортна документація потребує спеціального обліку та особливого зберігання. Відтак, можливості волинян оформити паспорти значно скоротилися.  

«Сьогодні дуже непростий час, але ми повинні зробити усе можливе, щоб люди отримували якісні адміністративні послуги. Тим більше, що в області близько 75 тисяч вимушених переселенців, значна частина з яких втратила документи. Тому, коли до мене звернувся керівник міграційної служби з ідеєю організувати мобільний паспортний стіл, обласна рада відразу взялася за вирішення проблеми зі спецтранспортом для цих потреб. Тому, складайте графіки, працюйте. Якщо досвід буде успішним, подумаємо і про ще одне авто», – зазначив Григорій Недопад.

Мікроавтобус уже брендували, на черзі його обладнання під мобільний офіс. Начальник управління Державної міграційної служби у Волинській області Іван Войцешук запевнив, що сформовано і групу фахівців для роботи на виїзді, залишилось отримати спеціальні дозволи на такий формат.

«Ми, напевно, першими в Україні будемо надавати послуги у такий спосіб. Пріоритетним завданням мобільного комплексу буде допомога у відновленні втрачених документів громадянам, які постраждали від російської агресії. Наша мета – надання якісних адміністративних послуг та їхня доступність у віддалених населених пунктах області», – констатував Іван Войцешук.

Під час зустрічі з співробітниками служби народний депутат України Вячеслав Рубльов зазначив, що волинські міграційники  не вперше продукують інноваційні проєкти, які набувають загальнодержавної практики: «У вас дуже професійний і творчий колектив. Держава це оцінює. Сподіваюся, що і цю ініціативу інші області теж запозичать».

Він нагородив керівника Івана Войцешука грамотою Верховної ради України, зауваживши, що в його особі відзначено увесь колектив.

Нагадаємо, що керівник Міграційної служби Волині Іван Войцешук отримав відзнаку Верховної Ради України. Урочисте нагородження відбулося сьогодні у приміщенні Управління ДМС у Волинській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів