Поділитись:

Спільно з краєм Ліппе: у Луцьку закуплять «розумний» апарат штучної вентиляції легень

П'ятниця, 11 листопада 2022, 16:35

фото ілюстративне

Виконавчий комітет Луцької міської ради розпочав реалізацію чергового проєкту в партнерстві з краєм Ліппе (Німеччина), в межах якого закуплять «розумний» апарат штучної вентиляції легень.

Про це повідомляє управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності.

Проєкт під назвою «Стала протидія Covid-19 у Луцьку через новітні технології та поінформованість населення» скерований на подолання наслідків пандемії Covid-19 та підвищення рівня обізнаності жителів Луцька щодо стану їхнього здоров’я. Бюджет проєкту становить 50 000 євро. Проєкт на 100 % фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини через некомерційне ТОВ «Engagement Global».

Основним заходом проєкту є закупівля «розумного» апарату штучної вентиляції легень. Це обладнання з новітніми інтелектуальними режимами моніторингу стану та лікування пацієнта, оснащене системами резервного електропостачання та киснепостачання, надзвичайно ефективне при лікуванні важких ковідних і постковідних хворих, використовується при деструктивних пневмоніях, ателектезах, важкій дихальний недостатності.

Проєктом також передбачено проведення інформаційної кампанії в соцмережах щодо постковідної терапії, а також закупівля вітамінного імуностимулюючого чаю для хворих на Covid-19.

До слова, це вже сьомий спільний проєкт міста Луцька та краю Ліппе. В межах партнерської співпраці та за фінансової підтримки уряду Німеччини в Луцьку встановлено розумні зупинки та розумні табло, закуплено концентратори кисню в амбулаторії та дезінфектори для соціальних закладів, придбано контейнери для сміття, закуповується обладнання для очистки фільтрату на полігоні ТПВ, відбулося чимало просвітницьких заходів та обмінних візитів спеціалістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів