У Луцьку муніципали виписали майже 400 штрафів за неправильне паркування (фото)

П'ятниця, 11 листопада 2022, 11:13

За минулий місяць у Луцьку муніципали виписали майже чотири сотні штрафів водіям за паркування автівок поблизу виїздів з прилеглих територій.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міської ради.

Одним з найчастіших порушень правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, що фіксують інспектори з паркування департаменту муніципальної варти є порушення пункту 15.9. «и» ПДР України, а саме: зупинка транспортного засобу ближче 10 метрів від виїзду з прилеглої території та безпосередньо в місці виїзду. Прилегла територія – територія, що прилягає до краю проїзної частини та не призначена для наскрізного проїзду, а лише для в’їзду до дворів, на стоянки, автозаправні станції, будівельні майданчики тощо або виїзду з них.

Лише за останній місяць у Луцьку інспектори з паркування винесли 379 постанов про притягнення власників транспортних засобів до адміністративної відповідальності за порушенням правил паркування, а саме: зупинку автомобілів поблизу виїздів з прилеглих територій. Також щодня проводяться десятки профілактичних бесід з водіями. 

За дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність згідно з ч. 3 ст. 122 КУпАП, штраф у сумі 680 грн.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: