Поділитись:

Іранські безпілотники виготовлені вже після повномасштабного вторгнення, – розвідка

П'ятниця, 11 листопада 2022, 00:40
Іранські безпілотники виготовлені вже після повномасштабного вторгнення, – розвідка

Українські військові експерти знайшли докази того, що іранські безпілотники були виготовлені не до початку російського вторгнення в Україну, а під час війни.

Про це пише сайт новин Луцька та Волині Конкурент з посиланням на Technology.org.

Нещодавно уряд Ірану оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що іранські безпілотники, які використовують російські військові в Україні, були поставлені в росію ще до початку повномасштабної війни, після 24 лютого 2022 року.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело детальне розслідування і встановило, що ці безпілотники містять деталі (наприклад двигуни), які були виготовлені у лютому 2022 року. Окрім того, потрібно врахувати час на складання безпілотників та їх доставку.

«Двигун безпілотника Mohajer-6 був виготовлений лише у лютому цього року. І також потрібен був час, щоб доставити його до російської федерації. Тобто, вони були поставлені в цьому році», – прокоментував представник українських збройних сил.

Результати аналізу також свідчать про те, що комплектуючі для цих безпілотників постачаються з різних країн. Більшість компонентів виробляються в США. Іранський Mohajer використовує австрійський двигун, японську камеру і китайський лазерний далекомір. Заряд вибухової речовини іранського походження. Жодної деталі російського виробництва не було.

«Жодних російських деталей ми тут не знайшли. Одна деталь має напис мовою фарсі (сучасна перська мова, яка має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону - Японія. Лазерний далекомір китайського виробництва. Авіаційна бомба - іранського виробництва», – прокоментував речник АПУ з питань АТО.

Українські фахівці також зазначили, що обмінюються даними, зібраними під час аналізу деталей безпілотника, з країнами-партнерами та виробниками комплектуючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів