Поділитись:

Росіяни в Білорусі можуть спробувати взяти під вогневий контроль Рівненську АЕС, – експерт

Четвер, 10 листопада 2022, 23:04
Росіяни в Білорусі можуть спробувати взяти під вогневий контроль Рівненську АЕС, – експерт

Військовий експерт та керівник благодійного фонду «Повернись живим», засновник Українського мілітарного порталу Тарас Чмут вважає, що окупанти можуть використати російське угруповання в Білорусі на Волинському, Рівненському та Житомирському напрямках.

Таку думку він висловив під час інтерв'ю проєкту «Орестократія».

Зокрема, Тарас Чмут каже, що росіяни можуть спробувати взяти під вогневий контроль Рівненську АЕС.

«Очевидно, там недостатньо сил і засобів для того, щоб захопити Київ, але може відбутися спроба захоплення Волинської, Рівненської та Житомирської областей, або хоча б ускладнення логістики, ускладнення в цілому життєдіяльності, а це економіка країни. Вони також можуть спробувати взяти під вогневий контроль Рівненську АЕС», – заявив експерт.

Тарас Чмут каже, що варто готуватися до різних сценаріїв, тож наступ може розпочатися у будь-який момент.

«Ми не знаємо скільки, але білоруси проходять мобілізацію, їх розбавляють російськими військами і поки що все йде до того, що це можливо. Ми ще не виграли війну, вона ще не закінчилася, давайте виходити з ймовірних гірших сценаріїв. Можливо, Україна пояснить білорусам, що так недобре робити, і вони знайдуть спосіб не вступати в цю війну. Можливо, Захід нас підтримає додатково в цьому бажанні. Тут все змінюється кожного дня, через тиждень вже абсолютно інші умови», – говорить він.

Нагадаємо: військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко розповів про ймовірні загрози зі сторони Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів