Поділитись:

Псевдопрокурорка: на Волині за співпрацю з окупантами судитимуть мешканку Луганщини

Середа, 09 листопада 2022, 12:56

СБУ скерувала до суду кримінальне провадження щодо псевдопрокурорки.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Волинській області.

Служба безпеки України встановила, що 32-річна мешканка Луганщини в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами. У квітні 2022 року вона добровільно погодилася зайняти адміністративну  посаду «помічника прокурора»  в незаконно створеному псевдоправоохоронному органі – «прокуратурі Станично-Луганського району», що діє на території Щастинського району Луганської області.  

Слідчі СБУ заочно оголосили колаборантці про підозру та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду. Колаборантка обвинувачується  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. 

Колаборантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

 

Нагадаємо: СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка планувала вбити командирів ССО ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів