Поділитись:

На Волині п'яний мотоцикліст порушив комендантську годину – його оштрафували

Вівторок, 08 листопада 2022, 12:10
На Волині п'яний мотоцикліст порушив комендантську годину – його оштрафували

фото ілюстративне

У селі Лісове Камінь-Каширського району п'яний чоловік вночі їздив на мотоциклі, чим порушив комендантську годину. Правопорушника спіймали учасники територіальної оборони та повідомили поліцейських. За це волинянину призначили штраф у розмірі 17 тисяч гривень. 

Про це йдеться у постанові Маневицького районного суду.

Як розповів обвинувачений, 2 серпня цього року близько 23 години волинянин приїхав до рекреаційної зони на власному мотоциклі, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Разом із чоловіком були його знайомі. 

Один із чоловіків на деякий час поїхав на мотоциклі в магазин по цигарки. Згодом він повернувся, заглушив мотоцикл та повідомив, що, можливо, сюди приїдуть тероборонівці, бо помітив їх по дорозі. 

Через декілька хвилин до рекреаційної зони прибули учасники територіальної оборони. Чоловік, який їх помітив, швидко зник з місця події. 

Тероборонівці почали висловлювати претензії з приводу порушення вимог комендантської години, а також запитали, хто щойно керував мотоциклом. Оскільки конкретної відповіді їм не надали, то претензії з приводу керування мотоциклом вони адресували до власника транспортного засобу. Він не заперечував факт вживання упродовж дня алкоголю. Після цього учасники тероборони викликали працівників поліції, які після огляду на стан сп`яніння за допомогою приладу «Драгер» склали на волинянина протокол.

Під час судового засідання чоловіки, які були в одній компанії з обвинуваченим, дали такі ж покази та підтвердили версію свого товариша.

Натомість учасники тероборони, які були свідками події, розповіли іншу версію. За їхніми словами, рухаючись автомобілем, вони помітили мотоцикліста, який їхав їм на зустріч. Він їхав у сторону рекреаційної зони, тероборонівці поїхали за ним. Мотоцикліст зупинився, проте залишився на транспортному засобі з працюючим двигуном. Як стверджують свідки, це був саме обвинувачений, адже поки не приїхали правоохоронці, вони не відпускали його.

Поліцейський, який прибув у рекреаційну зону за викликом тероборонівців, підтвердив, що затримував 2 серпня цього року обвинуваченого.

Окрім того, під час керування мотоциклом волинянин був без мотошолома, тобто з відкритим обличчям. Це допомогло швидко встановити його особу.

Обвинувачений не визнав свою вину, проте його винуватість підтвердили матеріали адміністративної справи.

Тож суддя Руслан Ониско визнав чоловіка винним у правопорушенні за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння) та призначив йому покарання у вигляді штрафу, що становить 17 тисяч гривень.

Нагадаємо: у Локачах мотоцикліст в'їхав у «таврію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024