Поділитись:

Український вчений склав інструкцію, як уберегти смартфон при ядерному ударі

Вівторок, 08 листопада 2022, 05:40
Український вчений склав інструкцію, як уберегти смартфон при ядерному ударі

Незважаючи на заяви політиків, які намагаються розрядити ситуацію, у суспільстві не вщухають розмови про можливий ядерний удар по Україні з боку рф. І хоча ймовірність такого сценарію справді мізерно мала, інформація про те, як при ньому діяти, буде не зайвою.

24TV.ua опублікував докладну інструкцію магістра в галузі телекомунікацій та радіосистем Романа Павлюка, як зберегти свій смартфон та іншу необхідну техніку від наслідків ядерного удару.

Для цього знадобиться звичайна коробка з під взуття з товстого картону без отворів, товста харчова фольга і моток скотчу, бажано армованого. Завдання – спорудити своєрідну клітку Фарадея – надійно захищений простір, де можна залишити смартфон та іншу невелику техніку, таку як радіоприймач та лічильник Гейгера.

У результаті нам знадобиться:

  • Взуттєва коробка.
  • Надміцна алюмінієва фольга.
  • Скотч.
  • Рулетка.

Вам потрібно уважно виміряти розміри коробки, оскільки знадобиться покрити якомога більшу частину безперервною фольгою.

  1. Спочатку виміряйте довжину, потім висоту.
  2. Помножте висоту на 2, а потім додайте її до довжини.
  3. Потім додайте 2,5 см, щоб визначити, якою довжиною шматок фольги вам знадобиться для першого шару.
  4. Наприклад, коробка довжиною 25 см і висотою 10 см буде виглядати так:
  5. 10 см x 2 = 20 см. 20 см + 25 см = 45 см. Потім додайте ще 2,5 см. Цей додатковий запас фольги дозволить вам скласти її над верхніми краями коробки.

Використовуючи попередній приклад, вам потрібно відрізати три шматки фольги, кожен з яких має потрібну довжину.

Оберніть фольгу навколо коробки та закріпіть її скотчем. Фольга повинна виходити за межі верхньої частини коробки приблизно на 1,3 см з кожного боку завдяки 2,5 см, які ви додали до вимірів. Складіть надлишок фольги в коробку, а потім закріпіть її на місці скотчем.

Далі складіть надлишки фольги навколо зовнішньої сторони коробки взуття. Складіть два інші шматки фольги навколо коробки з обох боків. Загніть приблизно 1,3 см фольги всередину коробки з одного боку, потім оберніть лист навколо цієї сторони коробки, перекриваючи перший лист фольги з коротких сторін і дна коробки. Потім заклейте шматок фольги на місці. Повторіть цей процес з іншого боку з останнім листом фольги, що залишився.

Використовуйте кришку коробки, щоб відміряти ще один аркуш фольги. Бажано обернути кришку коробки одним листом алюмінієвої фольги.

  1. Розтягніть фольгу на столі і покладіть на неї кришку.
  2. Коли фольги розгорнутої достатньо, щоб покрити всю кришку, відріжте потрібний шматок.
  3. Будьте обережні, щоб не порвати фольгу, оскільки вона не має шарів, що перекривають один одного, як решта коробки.
  4. Закріпіть фольгу на кришці за допомогою скотчу.
  5. Складіть фольгу навколо форми кришки так, щоб вона повністю покривала верх і боки, а потім використовуйте скотч, щоб закріпити її на місці.

Найкраще, якщо у вас є кілька смартфонів або додатковий телефон про всяк випадок, який можна покласти в коробку і закрити, оскільки в момент оголошення небезпеки ядерного удару бажано, щоб ніщо не відволікало вас від першочергових завдань. Так що гаджети потрібно зарядити, вимкнути та помістити в коробку заздалегідь. Туди ж можна покласти додатковий павербанк та іншу необхідну техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів