Поділитись:

Як правильно доглядати за зимовим одягом*

Понеділок, 07 листопада 2022, 16:23
Як правильно доглядати за зимовим одягом*

Головна особливість одягу, призначеного для холодної погоди, – це здатність добре утримувати тепло. Це означає, що у теплі дні у такому одязі буде спекотно та дискомфортно. Зимові речі більшу частину року лежать на полицях або висять на вішалках у шафі. Зазвичай одяг для зими служить власникам кілька сезонів. Наприклад, брендові жіночі пальта чи чоловічі зимові куртки нерідко стають улюбленими речами у гардеробі. Щоб протягом кількох зим вони виглядали як нові, їх треба правильно доглядати. Зверніть увагу на кілька важливих правил зберігання одягу, описаних нижче.

Основні правила зберігання

Зимовий одяг зазвичай носять у період з листопада до березня. Протягом п'яти місяців вовняні, хутро та зміщані матеріали вбирають вуличні запахи, на поверхні осідає міський смог, з'являються забруднення. Забирати брудний пуховик, пальто чи куртку в шафу — не найкраща ідея. Якщо на тканині з'явилися плями, вивести їх набагато легше «по гарячих слідах».

Щоб правильно випрати річ, потрібно ознайомитись з рекомендаціями виробника, які вказані на ярлику. З ярлика можна почерпнути багато корисної інформації, у тому числі режим прання та прасування. Для прання слід використовувати спеціальні засоби, які зберігають структуру вовни, синтетичних утеплювачів та наповнювачів. Ще одна перевага спеціальних гелів та інших засобів для прання - відсутність розведень після висихання одягу. Багато зимових пальт і курток не можна прати в машинці - для них передбачена тільки хімчистка. 

Якщо укладаєте вовняні або хутряні речі на зберігання в шафу, обов'язково подбайте про захист від молі. Спеціальні чохли-пильники захищають одяг від осідання пилу. Також зверніть увагу на вологість місця, де планується зберігання.

Основні правила догляду

Щоб правильно доглядати верхній зимовий одяг, потрібно спочатку ознайомитися з рекомендаціями виробника. Якщо куртка чи шуба промокла під дощем чи мокрим снігом, після приходу додому її потрібно просушити на вішалці. Видалити дрібні порошки з поверхні допоможе спеціальний ролик. Щоб почистити штучне хутро, використовуйте змочену у воді щітку - розчешіть ворс в одному напрямку. Цей метод не підходить для натурального хутра. У цьому випадку підійде лише хімчистка.

Завжди вішайте зимовий одяг на вішалку, щоб він не сміявся і не втратив привабливий вигляд. Між речами на вішалках має бути достатньо місця, щоб уникнути появи складок та деформації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
29 січня 2024
13:16
19 січня 2024
18 січня 2024