Поділитись:

«Ваш родич у біді»: на Волині затримали афериста з Одещини

Понеділок, 07 листопада 2022, 12:03

У Ковелі затримали 41-річного одесита, який «розводив» волинян на гроші за схемою «ваш родич потрапив у біду».

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Минулої п’ятниці, 4 листопада, до поліції надійшло звернення від 74-річної мешканки Ковеля. Жінка повідомила, що до неї зателефонував невідомий та зазначив, що її донька хвора та потребує коштів на лікування – близько 55 тисяч гривень. За грошима мав прийти нібито лікар.

Одразу після розмови жінка, не розгубившись, зв’язалася з донькою та дізналася, що з нею усе гаразд. А коли невідомий прийшов до помешкання за грошима, там вже були родичі ковельчанки. Зловмисник розпилив сльозогінний газ та втік у невідомому напрямку, потерпілі ж звернулися до поліції.

Завдяки пильності та обізнаності громадян по гарячих слідах афериста встановили та затримали. Ним виявився 41-річний мешканець Одеської області.

Як з’ясувалося, днем раніше за цією ж схемою йому вдалося ошукати ще одну волинянку на понад 10 тисяч гривень та 400 доларів. Тоді громадянка передала шахраю гроші з рук в руки, а згодом, зрозумівши, що мала справу зі злочинцем, звернулася до поліції.

Відомості за цими фактами зареєстрували за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголосили про підозру, сьогодні йому обиратимуть запобіжний захід. Також перевіряється причетність чоловіка до скоєння аналогічних злочинів на території Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів