Поділитись:

Російські кораблі з Владивостока, які мали обстрілювати Україну, повертаються додому

Понеділок, 07 листопада 2022, 11:07

Російські кораблі Тихоокеанського флоту ще з лютого чекали дозволу від Анкари перетнути Босфор, щоб увійти до Чорного моря, але Туреччина так і не дозволила цього зробити.

Про це інформує ТСН, посилаючись на повідомлення керівника Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка.

Туреччина не дозволила російським кораблям Тихоокеанського флоту перетнути протоку Босфор і увійти у Чорне море, щоб атакувати Україну. Після дев’яти місяців очікування кораблі рф почали повертатися назад на Далекий Схід.

За інформацією Андрія Клименка, ракетний крейсер Тихоокеанського флоту рф «Варяг» і великий протичовновий корабель «Адмірал Трібуц» 6 листопада були помічені в Сингапурській протоці на шляху до місця базування у Владивосток.

У Середземному морі судна пробули від 2 лютого 2022 року. Кораблі готувалися йти в Чорне море, щоб обстрілювати українські землі.

«Бачите літери «Z» та «V» на трубах? Це, як в старому анекдоті: «Нє прігоділось»... І все через Туреччину з її протоками. А очікували 9 місяців.... Втомилися, ремонтуватися не було де, екіпажі здичавіли», – зазначив Клименко.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів