Запаси на зиму: чи зріс у Луцьку попит на овочі (відео)

Неділя, 06 листопада 2022, 15:56

На Волині завершується збір овочів. Цього року овочевими культурами засіяли орієнтовно 13 тисяч гектарів, найбільше висадили моркви.

Про це розповів начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш, – повідомляє Суспільне.

Зі слів Олександра Книша, в області посадили картоплю на площі 80 тисяч гектарів, врожайність збереглась на рівні минулого року – 150 центнерів з гектара. Загалом в області зібрали понад мільйон тонн картоплі.

Нині також завершується збір борщового набору. Найбільші площі на Волині засіяні морквою – це близько трьох з половиною тисяч гектарів, зібрали близько 100 тонн. Капусти білоголової було посіяно близько двох тисяч гектарів.

 

Олександр Книш додає: також на Волині завершили збір столового буряка. Його врожайність, як і капусти, приблизно 40 тисяч тонн.

 

Журналісти побували на одному з продуктових ринків Луцька і розпитали у покупців та продавців, чи зріс попит на овочі та як змінилися ціни.

Тут двічі на тиждень торгує вирощеною на власному городі продукцією Валентина з Луцького району. Жінка продає картоплю, капусту та моркву. Каже: овочів лучани купують мало.

 

На цьому ж ринку лучанка Світлана Грицюк вибирає перець для консервації. Говорить: попри те, що все здорожчало, на зиму заготовляє багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: