Поділитись:

PayPal запускає підтримку ключів доступу на пристроях Apple

Неділя, 06 листопада 2022, 00:10
PayPal запускає підтримку ключів доступу на пристроях Apple

PayPal запускає підтримку ключів доступу на пристроях Apple.

Про це пише сайт новин Волині «Конкурент» з посиланням на TechCrunch.com.

PayPal спрощує вхід до своїх сервісів, якщо ви користуєтеся пристроями Apple. Платіжний гігант сьогодні оголосив, що додає ключі доступу в якості методу входу в облікові записи PayPal, що дозволяє користувачам iPhone, iPad і Mac на PayPal.com входити в систему без використання пароля.

Ключі доступу – це відносно новий галузевий стандарт, створений Альянсом FIDO та Консорціумом Всесвітнього павутиння у партнерстві з Apple, Google та Microsoft, який призначений для заміни паролів на біти даних, що називаються парами криптографічних ключів. Пари складаються з відкритого ключа, що зберігається в хмарі, і закритого ключа, що зберігається локально на пристроях користувачів, розділених для того, щоб скомпрометований сервер не дав зловмиснику доступ до особистих даних облікового запису.

Ключі мають додаткову перевагу в тому, що вони підтримують ряд методів автентифікації, включаючи сканування відбитків пальців, розпізнавання обличчя, PIN-коди і навіть графічні ключі. Недоліком є те, що, оскільки паролі зберігаються на локальних пристроях, з ними може бути складніше увійти в додаток або службу, якщо ви використовуєте чужий телефон або ноутбук. Але ключі доступу, безсумнівно, більш безпечні, ніж звичайний пароль.

За допомогою PayPal користувачі пристроїв Apple, що працюють під операційними системами iOS 16, iPadOS 16.1 або macOS Ventura, можуть створити ключ, зайшовши на сайт PayPal, ввівши своє ім'я користувача та пароль і вибравши опцію "Створити ключ". Їм буде запропоновано пройти автентифікацію за допомогою Apple Face ID або Touch ID для створення ключа, який потім буде синхронізовано з сервісом iCloud Keychain від Apple.

Для того, щоб увійти в систему за допомогою пароля PayPal, користувачам з пристроями, які не підтримують паролі, доведеться відсканувати QR-код, який з'являється після введення імені користувача.

Ключі доступу PayPal починають впроваджуватися сьогодні для користувачів в США. За словами PayPal, вони стануть доступні в інших країнах з початку 2023 року, а також на інших платформах "в міру того, як вони будуть додавати підтримку ключів доступу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів