Поділитись:

Gmail додасть нову функцію відстеження посилок напередодні святкового сезону покупок

П'ятниця, 04 листопада 2022, 02:40
Gmail додасть нову функцію відстеження посилок напередодні святкового сезону покупок

Google оголосив про невелике, але корисне оновлення Gmail, яке незабаром дозволить користувачам відстежувати майбутні доставки посилок безпосередньо зі своєї скриньки. Функція працює, шукаючи електронні листи з номерами відстеження, а потім використовуючи цю інформацію для визначення очікуваної дати доставки замовлення та позначаючи це прямо у вашій папці «Вхідні».

Про це пише сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» з посиланням на Techcrunch.com.

Це означає, що під час сканування списку електронної пошти в Gmail вам не потрібно буде клацати листи з підтвердженням замовлення, щоб дізнатися, коли має надійти ваша посилка. Натомість ця інформація відображатиметься під іменем відправника електронної пошти та рядком теми в папці «Вхідні» у вигляді невеликої зеленої мітки. Ви помітите маленьку піктограму вантажівки, за якою йде текст, що вказує на статус замовлення, після чого вказується дата доставки. Ця мітка оновлюватиметься в міру виконання замовлення, додаючи інформацію, як-от «мітку створено», дату прибуття або дату доставки, кажуть у Google.

Ця функція заощадить онлайн-покупцям багато додаткових кроків, оскільки зазвичай споживачі мають відкривати свої електронні листи з підтвердженням
замовлення, а потім або скопіювати та вставити інформацію про відстеження в систему відповідного перевізника у Google, або натиснути надане посилання, щоб почати відстеження замовлення. Тепер усе, що їм потрібно зробити, це переглянути свою папку вхідних повідомлень Gmail.

Однак, якщо ви все ж клацнете, щоб відкрити електронний лист із підтвердженням замовлення, він тепер міститиме підсумкову картку у верхній частині, яка пропонує трохи більше деталей, зокрема? часову шкалу з галочками, яка показує поточний статус замовлення — замовлення розміщено, відправлено чи доставлено – і посилання, за яким ви перейдете на сторінку з деталями замовлення.

Google каже, що нова функція буде доступна в США для «найбільших» транспортних перевізників найближчими тижнями. Очікується, що ця функція
з’явиться напередодні сезону святкових покупок, коли вона буде найбільш корисною.

Щоб увімкнути відстеження посилок, Gmail спочатку запитає користувачів, чи хочуть вони погодитися на отримання оновлень відстеження у спливаючому вікні у верхній частині папки «Вхідні». Користувачі натискатимуть «Дозволити» або «Не зараз», залежно від своїх уподобань. Це також можна ввімкнути в налаштуваннях Gmail.

Система, звичайно, передбачає сканування вашої електронної пошти на предмет відстеження інформації, але це автоматизований процес — люди не читають вашу електронну пошту. Lехто може вважати це потенційним занепокоєнням щодо конфіденційності, особливо якщо Gmail вирішить використовувати ці дані для інформування про різні розробки в електронній комерції та функціях власних покупок.

Нове доповнення може вплинути на впровадження популярних сторонніх додатків для відстеження посилок, зокрема Parcel, Route, AfterShip і Shopify’s Shopify — хоча остання пропонує більше функцій, окрім відстеження, як-от можливість переглядати та купувати в продавців Shopify.

Пізніше Google заявляє, що розширить функцію відстеження посилок, щоб проактивно оновлювати ярлики, коли посилка затримується, і розміщувати цей електронний лист у верхній частині вхідних повідомлень користувачів, щоб переконатися, що вони в курсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів