Поділитись:

На росії розгорівся внутрішній конфлікт через виплати, – ISW

Четвер, 03 листопада 2022, 08:41
На росії розгорівся внутрішній конфлікт через виплати, – ISW

Кремль стикається з проблемами у виплаті обіцяних компенсацій військовим, що посилює соціальну напруженість в суспільстві, говориться у звіті ISW.

Про це пише Українська правда. 

Про це можуть свідчити відео матеріали, на яких, зокрема, мобілізовані в Ульяновську протестують проти проблем з виплатами. На інших кадрах з Республіки Чувашія видно, як імовірно російська місцева чиновниця каже протестуючим мобілізованим, що вона не обіцяла їм виплату в розмірі 300 000 рублів (близько $4 860).

Також сім'ї мобілізованих чоловіків публічно поскаржилися губернатору Воронезької області Олександру Гусєву на те, що вони не отримали обіцяної компенсації в розмірі 120 000 рублів (близько $1 945 доларів).

В ISW кажуть, що Кремлю доведеться продовжувати виплачувати обіцяні кошти, щоб зберегти суспільний контроль і деяку подобу морального духу серед російських збройних сил.

«Кремль розпалює конфлікти всередині російських військових формувань, сформованих з різних джерел, пропонуючи різні виплати, пільги та лікування», – підкреслюють аналітики.

Як повідомляли російські ЗМІ, 19 жовтня володимир путін підписав указ, згідно з яким грошова винагорода мобілізованого після зарахування в частину має становити не менше 195 тисяч рублів. Путін стверджував, що виплати мають відбуватися і під час так званого «навчання» мобілізованих військовослужбовців. Указ набув чинності з 1 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів